Різдво – найчарівніша пора року. І якщо ви вже вирішили, які пісні салати готуватимете на Святвечір, зробіть також справжній холодець, щоб порадувати родину чи гостей. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цієї страви.

Інгредієнти: свиняча рулька (1,2 кг), куряче м'ясо (800 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (1 зубчик), сіль, варена морква (1-2 шт.), петрушка (зелень).

picture Фото: pinterest.com

Приготування:

Все м'ясо заздалегідь замочуємо у воді - це необхідно для того, щоб позбавитися від крові в м'ясі та щоб холодець зрештою вийшов прозорим.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Свинячу рульку ретельно промиваємо під проточною водою, вичищаючи її ретельно ножем. Робимо на ній невеликі надрізи.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Підготовлюємо частини курки: стегенця, бедра, крильця або будь-які інші. Промиваємо їх під проточною водою.

Викладаємо у велику каструлю рульку та частини курки. Заливаємо холодною водою та залишаємо на ніч у прохолодному місці.

Потім зливаємо воду, в якій м'ясо було всю ніч. Заливаємо свіжу відфільтровану воду та ставимо на плиту. Знімаємо піну, що утворилася, варимо холодець на слабкому вогні 6-8 годин. Не перемішуємо та не доливаємо воду.

Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо навпіл і кидаємо в каструлю за 1-1,5 години до готовності.

Якщо м'ясо добре відстає від кістки – холодець готовий. Вимикаємо вогонь, з поверхні знімаємо жир. М'ясо відокремлюємо від кісток, розділяючи його руками. Важливо, щоб у ньому не лишилося маленьких кісточок. Викладаємо його у порційні форми або невеликі судочки.

Бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього сіль та дрібно нарізаний часник. Заливаємо бульйоном м'ясо в судочках і відправляємо в холодильник чи льох, на балкон. Також туди можна додати нарізану варену моркву та листочки зелені.

Подаємо до столу застиглий холодець і насолоджуємось смаком.

picture Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.