Різдво – найчарівніша пора року. І якщо ви вже вирішили, які пісні салати готуватимете на Святвечір, зробіть також справжній холодець, щоб порадувати родину чи гостей. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом цієї страви.
Інгредієнти: свиняча рулька (1,2 кг), куряче м'ясо (800 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (1 зубчик), сіль, варена морква (1-2 шт.), петрушка (зелень).
Приготування:
Все м'ясо заздалегідь замочуємо у воді - це необхідно для того, щоб позбавитися від крові в м'ясі та щоб холодець зрештою вийшов прозорим.
Свинячу рульку ретельно промиваємо під проточною водою, вичищаючи її ретельно ножем. Робимо на ній невеликі надрізи.
Підготовлюємо частини курки: стегенця, бедра, крильця або будь-які інші. Промиваємо їх під проточною водою.
Викладаємо у велику каструлю рульку та частини курки. Заливаємо холодною водою та залишаємо на ніч у прохолодному місці.
Потім зливаємо воду, в якій м'ясо було всю ніч. Заливаємо свіжу відфільтровану воду та ставимо на плиту. Знімаємо піну, що утворилася, варимо холодець на слабкому вогні 6-8 годин. Не перемішуємо та не доливаємо воду.
Цибулю очищаємо від лушпиння, розрізаємо навпіл і кидаємо в каструлю за 1-1,5 години до готовності.
Якщо м'ясо добре відстає від кістки – холодець готовий. Вимикаємо вогонь, з поверхні знімаємо жир. М'ясо відокремлюємо від кісток, розділяючи його руками. Важливо, щоб у ньому не лишилося маленьких кісточок. Викладаємо його у порційні форми або невеликі судочки.
Бульйон проціджуємо через марлю, додаємо в нього сіль та дрібно нарізаний часник. Заливаємо бульйоном м'ясо в судочках і відправляємо в холодильник чи льох, на балкон. Також туди можна додати нарізану варену моркву та листочки зелені.
Подаємо до столу застиглий холодець і насолоджуємось смаком.
- Раніше ми розповіли про страви з риби на Святвечір та Різдво.
- Читайте також на theLime, як зробити смачний холодець з індички.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.