Лайм

Чим заправити салати на Новий рік: 6 оригінальних рецептів без майонезу

Такі заправки зроблять особливими навіть звичні страви

Майонез і рослинна олія - найпопулярніші заправки для салатів на Новий рік, але на святковому столі хочеться бачити щось оригінальніше. Пропонуємо кілька простих та смачних рецептів, які додадуть стравам унікального смаку та вигідно виділять їх інгредієнти.

Лимонна заправка

Такий варіант чудово підійде для овочевих салатів, у рецептах яких є пряні трави та риба, наприклад, копчений лосось. Для приготування візьміть 3½ ложки лимонного соку, 10 столових ложок оливкової олії, морську сіль та мелений чорний перець.

Додайте всі компоненти в банку, щільно закрийте кришкою і добре збовтайте. Збризкайте заправкою салатний листок і при необхідності додайте приправи.

Фото: pixabay.com

Заправка з бальзамічним оцтом

На Новий рік-2022 із такою заправкою можна приготувати зелений салат чи закуску антипасті. Приготуйте її з 3½ столових ложок бальзамічного оцту, 10 столових ложок оливкової олії, морської солі та меленого чорного перцю за смаком.

Сицилійська заправка

Цей рецепт заправки італійці готують з рибними салатами та морепродуктами. У нього входить 1½ столові ложки свіжого лимонного соку, 1½ столові ложки соку апельсина, 10 столових ложок оливкової олії, щіпка сушеного орегано, сіль і мелений чорний перець. Всі компоненти змішати в банці і при необхідності додати за смаком.

Японська заправка

Приготуйте на святковий стіл екзотичний салат із японською заправкою, яка додасть пікантності стравам із рибою та м'ясом. У її рецепт входять 70 г дрібно порізаної цибулі, 3 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки оцту, ½ чайної ложки цукру, ¼ чайної ложки гірчиці в порошку, 2 столові ложки оливкової олії, морська сіль та мелений чорний перець. Змішайте інгредієнти в банці, і коли сіль розчиниться, додайте 2 столові ложки води.

Французька заправка з вершками

Така заправка підходить для зелених салатів, виділяючи смак листових овочів, а також смакує з креветками. Для її приготування візьміть 5 столових ложок винного оцту, 4 столові ложки подрібнених волоських горіхів, 115 мл вершків, 1 чайну ложку діжонської гірчиці, 8 столових ложок оливкового масла, морську сіль, чорний перець і жменю порубленої петрушки. Змішайте компоненти у банці, за бажанням додайте трохи оцту для гостроти.

Фото: pixabay.com

Пряна заправка з оцтом

Цей рецепт заправки ідеальний для м'ясних та сирних салатів. Візьміть 8 столових ложок винного оцту, 2 шт. гвоздики, 1 зірочку бадяну, 10 столових ложок оливкової олії та мелений чорний перець.

Оцет вилийте в каструлю, додайте спеції та трохи води. Доведіть до кипіння, після чого охолодіть оцет і вилийте у банку. Додайте оливкову олію, сіль та перець, гарно перемішайте.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори