Лайм

Готуємо на Різдво смачну перлову кутю: простий рецепт

Приготуйте традиційну страву за перевіреним рецептом

На різдвяному столі має бути 12 пісних страв, серед яких - кутя. Ця страва являє собою кашу, змішану з сухофруктами, маком, медом та горіхами. Найчастіше готують рисову чи пшеничну, але кутя перлова – нічим не гірше, особливо якщо знати кілька секретів.

Кутя з перловки: маленькі хитрощі

Щоб кутя вийшла смачною, особливу увагу потрібно приділити крупі. Зерна слід ретельно промивати, поки вода не стане прозорою. Перловка матиме солодкуватий смак і легше засвоюватиметься, якщо її попередньо замочити. Найкраще зробити це напередодні ввечері.

Кутя: рецепт

Інгредієнти: перлова крупа (600 г), родзинки (200 г), волоські горіхи (100 г), мак (50 г), мед (50 г). Ці продукти можете замінювати схожими: наприклад, волоські горіхи - фундуком, мигдалем та кешью, а родзинки - журавлиною, курагою та чорносливом.

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Промиту та замочену на ніч крупу відваріть до готовності. Для швидкого варіння використовуйте скороварку, тоді каша буде готова вже за 10 хвилин.

Сухофрукти промийте та обсушіть паперовим рушником. Горіхи очистіть та подрібніть, можна залишити цілими. Мак залийте окропом і залиште до повного остигання. Набряклі крупинки змішайте з медом і перемеліть у блендері.

Змішайте готову крупу з горіхами, сухофруктами, маком та добре перемішайте. Як бачите, рецепт куті дуже простий! Головне, готувати цю страву потрібно з позитивними та добрими думками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні