Лайм

Готуємо на Різдво смачну перлову кутю: простий рецепт

Приготуйте традиційну страву за перевіреним рецептом

На різдвяному столі має бути 12 пісних страв, серед яких - кутя. Ця страва являє собою кашу, змішану з сухофруктами, маком, медом та горіхами. Найчастіше готують рисову чи пшеничну, але кутя перлова – нічим не гірше, особливо якщо знати кілька секретів.

Кутя з перловки: маленькі хитрощі

Щоб кутя вийшла смачною, особливу увагу потрібно приділити крупі. Зерна слід ретельно промивати, поки вода не стане прозорою. Перловка матиме солодкуватий смак і легше засвоюватиметься, якщо її попередньо замочити. Найкраще зробити це напередодні ввечері.

Кутя: рецепт

Інгредієнти: перлова крупа (600 г), родзинки (200 г), волоські горіхи (100 г), мак (50 г), мед (50 г). Ці продукти можете замінювати схожими: наприклад, волоські горіхи - фундуком, мигдалем та кешью, а родзинки - журавлиною, курагою та чорносливом.

Фото: Pixabay

Спосіб приготування:

Промиту та замочену на ніч крупу відваріть до готовності. Для швидкого варіння використовуйте скороварку, тоді каша буде готова вже за 10 хвилин.

Сухофрукти промийте та обсушіть паперовим рушником. Горіхи очистіть та подрібніть, можна залишити цілими. Мак залийте окропом і залиште до повного остигання. Набряклі крупинки змішайте з медом і перемеліть у блендері.

Змішайте готову крупу з горіхами, сухофруктами, маком та добре перемішайте. Як бачите, рецепт куті дуже простий! Головне, готувати цю страву потрібно з позитивними та добрими думками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу