Лайм

Як приготувати на Різдво зимовий торт Ялинка: смачний десерт прикрасить святковий стіл

Від такої смакоти складно відмовитись

Якщо на різдвяні свята хочеться пригостити своїх близьких чимось особливим, то ми можемо вам допомогти у цьому питанні. Раніше theLime розповідав, як приготувати бісквіт без випікання, а тепер готовий поділитися з вами рецептом смачного торта Ялинка.

У програмі "Ранок з Україною" кондитерка Ліза Глінська розсекретила рецепт унікального десерту. Для пряничного тіста знадобляться: 100 г меду, 100 г цукру, 100 г вершкового масла, 100 г яєць, 5 г харчової соди, 400 г борошна.

Фото: Pinterest

Засипте цукор у сотейник та нагрійте його до стану карамелі. Потім додайте туди гаряче вершкове масло з медом. Знімайте сотейник із плити. Додайте в цю масу соду і перемішайте. Залишіть на 10 хвилин. Після чого додайте туди яйце та борошно. Все ретельно перемішайте та приберіть готове тісто в холодильник на 12 годин. Після закінчення цього часу розкатайте тісто на пергаменті, виріжте за допомогою металевої форми ялинку (товщина 5-6 мм) та наколіть виріб вилкою. Випікати тісто потрібно 8-10 хвилин у розігрітій на 180 градусів духовці.

Фото: Pinterest

Для ванільного ганаша візьміть: 200 г білого шоколаду 33-34%, 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 1 частина, 200 мл вершків (жирність 30-35%) - 2 частина, 30 г меду, ваніль або ванільний цукор.

Для початку прогрійте вершки з ваніллю та медом. Додайте в цю суміш шоколад і перемішайте до однорідної консистенції. Після цього потрібно додати другу частину вершків і збити блендером до однорідності. Крем, що вийшов, накрийте щільно плівкою і поставте в холодильник на 12 годин. Після закінчення цього часу збийте ганаш міксером, використовуйте насадку "віночок". Потім перемістіть крем у мішок із круглою насадкою, діаметр 10-12 мм.

Для смородинової начинки знадобляться: 100 г пюре чорної смородини, 100 г полуничного пюре, 30 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю. Усі інгредієнти змішайте в сотейнику та поставте на середній вогонь. Масу потрібно довести до кипіння, постійно її помішуючи. Прокип'ятіть суміш ще хвилину та знімайте з плити. Дайте їй охолонути. Перед використанням начинку потрібно розім'яти лопаткою та помістити в кондитерський мішок.

Фото: "Ранок з Україною"

Збираємо торт: на корж викладаємо крем і ягідну начинку, потім робимо теж саме з наступним коржем. Після того, як торт готовий, прибираємо його у холодильник на ніч. Для прикрашання десерту використовуйте лохину, гілочки розмарину, безе з кокосом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні