Лайм

6 продуктів, які ідеально виводять важкі плями з одягу

Поекспериментуйте на дозвіллі з народними засобами

Після низки новорічних та різдвяних застіль чимало хто виявив на своєму одязі не дуже приємні сюрпризи у вигляді плям від жиру, кави та червоного вина. І якщо ви знаєте, як правильно випрати вдома пуховик, щоб не зіпсувати його, радимо взяти на замітку кілька лайфхаків із продуктами харчування, які допоможуть вивести ці сліди. theLime вирішив поділитися з вами корисними порадами.

Фото: pinterest.com

Сіль

Досвідчені господині для виведення плям з одягу найчастіше використовують сіль. Навіть якщо ви знаходитесь в гостях і випадково капнули жиром на улюблені джинси, не біда - достатньо взяти дрібку солі та почати інтенсивно втирати в тканину. Також сіль виводить білі плями від дезодоранту - слід намочити річ і присипати пляму, а потім залишити на ніч, а вранці випрати вручну або в пральній машинці.

Також цей продукт чудово справляється із плямами від червоного вина. Необхідно спочатку промокнути пляму серветкою, а потім намочити і присипати сіллю. Через 3-5 хвилин сіль забарвиться у червоний колір – її можна струсити, а річ прополоскати у чистій воді. Такий спосіб спрацює, якщо плями ще свіжі.

Ще один вид забруднення, з яким допоможе впоратися сіль, – це плями від кави. Для цього змішуємо сіль із гліцерином і наносимо на пляму приблизно на 15-20 хвилин. Потім промиваємо водою або перемо в пральній машинці.

Лимон

Ще один популярний продукт – це, звичайно, лимон, а точніше – лимонний сік або лимонна кислота у порошку. Наприклад, щоб вивести пляму від вина, необхідно вичавити половину чайної ложки лимонного соку та змішати його з 200 мл води. Потім беремо ватний тампон і макаємо його в отриману суміш, проводимо по забрудненню один або декілька разів. Після цього річ необхідно сполоснути у теплій воді.

Лимонний сік також чудово справляється з плямами від поту на білому одязі. А також чудово освіжає одяг - так що якщо у вас під рукою немає кондиціонера для білизни, просто додайте кілька крапель такого соку.

Біле вино

Щоб позбутися плям від червоного вина, можна спробувати нетрадиційний засіб, а саме - біле вино. Беремо одяг і поливаємо місця із забрудненнями білим вином, потім чекаємо, поки плями посвітлішають. Згодом відправляємо речі в пральну машину на "Делікатний режим" або споліскуємо і перемо вручну.

Молоко

Ще один народний спосіб - молоко або молочна сироватка, а також кисле молоко. Ці продукти допоможуть вивести плями, наприклад, від червоного вина. Для того щоб це зробити, беремо одяг із забрудненням і замочуємо в молочному продукті. Потім прополіскуємо один або кілька разів у холодній воді та відправляємо у пральну машинку.

Крохмаль

Деякі види забруднень можна спробувати вивести за допомогою крохмалю. Наприклад, плями від йоду чи крові. Для того, щоб позбутися від слідів йоду, рясно змочуємо пляму водою, потім посипаємо крохмалем, тремо і залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин. Потім потрібно випрати одяг у машинці.

А для виведення плям крові з шовку крохмаль необхідно змішати з водою до отримання густої пастоподібної маси, нанести на пляму і дочекатися висихання. Потім залишки суміші струсити та випрати одяг у машинці за допомогою програми "Делікатний режим".

А щоб видалити плями з білої тканини, знадобиться кукурудзяний крохмаль. Його також потрібно нанести на забруднення, а потім сполоснути річ у чистій воді.

Гірчиця

Жирні плями також видаляють за допомогою гірчиці у порошку. Для цього порошок необхідно змішати в рівних пропорціях з водою, щоб вийшла однорідна консистенція. Цю суміш наносимо на пляму і чекаємо приблизно півгодини, потім змиваємо і перемо одяг у теплій воді вручну або в пральній машинці.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива потрібні огіркам, щоб дали багато врожаю: поради городникам

Які органічні та мінеральні добрива необхідно вносити в лунку з огірками, щоб вони потім порадували вас рясним урожаєм

Як приготувати смачне та тонке тісто для піци: простий рецепт на молоці

Як у домашніх умовах приготувати тонке тісто для піци на молоці та дріжджах, щоб побалувати своїх близьких апетитною стравою

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами