Лайм

Як доглядати за пальтом і не дати йому зістаритися: 5 лайфхаків на осінь

Слід дотримуватися простих рекомендацій

В осінньому гардеробі кожної дівчини повинна бути одна або декілька моделей пальт. Обирати такий виріб необхідно дуже ретельно, розглядаючи кожен шов і звертаючи увагу на матеріал і фурнітуру. Але навіть за якісним виробом необхідно доглядати, виконуючи всі рекомендації виробника. theLime вирішив поділитися з вами простими лайфхаками, які допоможуть зберегти зовнішній вигляд вашого пальто.

Як випрати пальто?

Природно, рано чи пізно верхній одяг необхідно буде випрати. Перед тим, як зробити це, необхідно ретельно вивчити бірку з рекомендаціями виробника. Якщо пальто дороге і ви переживаєте, що воно втратить свій зовнішній вигляд, радимо звернутися в хімчистку, де вашу річ виперуть професіонали.

Якщо ж ви все-таки вирішили зробити це самостійно, виберіть відповідний щодо типу тканини рідкий миючий засіб. Зверніть увагу, що пальто не рекомендується прати в гранульованому порошку.

Пальто можна випрати вручну або ж за допомогою пральної машини. Якщо це виріб з кашеміру або вовни - краще віддати перевагу першому способу, а якщо пальто зі шкіри та замші - краще віднести його в хімчистку. А верхній одяг з натуральної вовни краще чистити спеціальною щіткою для одежі.

Фото: pinterest.com

Як вивести плями або забруднення?

Що ж робити, якщо на верхньому одязі утворилася пляма? Якщо це слід від кави, чорнила, фарби, мазуту або вина, краще швидше звернутися до фахівців і не експериментувати в домашніх умовах.

Щоб видалити пил, шерсть, волосся і дрібний бруд із пальто, досить скористатися роликом із липкою основою.

Жирні плями, що залишилися на комірі, краще очищати за допомогою ватного диска, змоченого розчином із солі та нашатирного спирту. На склянку води потрібно 1 ст. л. солі та 1 ч. л. нашатирю.

Є також інший спосіб - протерти виріб ватним тампоном або губкою, змоченою в мильному розчині.

Якщо це свіжа пляма, можна спробувати ще один метод - взяти теплу праску і кілька звичайних безбарвних паперових серветок. Приклавши серветки як із лицьової, так і з внутрішньої сторони, утворивши шар, слід пропрасувати тканину теплою праскою.

Фото: pinterest.com

Як сушити і прасувати пальто після прання?

Особливу увагу також потрібно приділити сушінню. Ні в якому разі не можна інтенсивно скручувати і вичавлювати пальто. Після прання виріб необхідно розкласти на махровому рушнику або простирадлі, щоб вони ввібрали в себе зайву вологу. Сушити пальто потрібно в розпрямленому вигляді, подалі від батареї.

Пальто з вовни можна гладити, але обов'язково через марлю. Якщо на ньому утворилися глянцеві смуги, протріть їх вологим ватним тампоном або потримайте над парою.

Для інших тканин виробники рекомендують скористатися відпарювачем або зовсім не прасувати виріб.

Фото: pinterest.com

Як зберігати пальто?

Експерти радять не носити одне і те ж саме пальто кілька днів поспіль - так воно буде швидше зношуватися і втрачати зовнішній вигляд.

Для тривалого зберігання важливо помістити пальто в чохол на широких плечах, щоб уникнути деформації тканини. Не можна розміщувати верхній одяг занадто тісно, вироби повинні висіти в шафі вільно.

Ще один важливий момент - не можна зберігати в кишенях пальто об'ємні і важкі речі. Під вагою дрібниць, які ми часто кладемо в кишені, тканина розтягується, і вигляд пальта істотно псується.

Фото: pinterest.com

Як прибрати ковтунці з пальта?

Навіть на найякісніших речах з часом можуть утворюватися ковтунці. Прибрати їх допоможуть як підручні засоби, так і спеціальні машинки від ковтунців.

Перший спосіб - прибрати їх за допомогою скотча (клейкої стрічки), але він підходить для ковтунців, які тільки-но почали з'являтися.

Другий поширений спосіб боротьби з ковтунцями в домашніх умовах - одноразова бритва. Слід пам'ятати, що бритва не повинна бути абсолютно новою, але і не сильно тупою.

Деякі господині також використовують наждачний папір, жорстку мочалку, зубну щітку і гребінець для видалення ковтунців, а також висмикують або зрізають їх. Однак ці методи можуть бути не ефективними, більш того, ви можете пошкодити тканину.

Найкраще використовувати спеціальну машинку від ковтунців, яка швидко впорається з усіма проблемами.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються