Лайм

Як приготувати сметанний торт Панчо з ананасами: простий рецепт

Зробіть цей оригінальний десерт на дозвіллі

Взимку хочеться частіше радувати своїх рідних та близьких незвичними десертами. І якщо ви вже експериментували з простими тортами зі згущеним молоком, цього разу приготуйте торт Панчо зі шматочками ананаса. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), борошно (200 г), какао-порошок (4 ст. л.), цукор (250 г), розпушувач тіста (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: консервовані ананаси (1 банка), волоські горіхи (1 склянка).

Інгредієнти крему: сметана 20% (400 г), вершки 33-35% (200 мл), цукор (150 г).

Інгредієнти для глазурі: темний шоколад (50 г), вершкове масло (30 г).

Також знадобиться кругла роз'ємна форма діаметром 22 см.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури – це необхідно для того, щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним.

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, починаємо збивати міксером на великій швидкості – доти, доки яйця не збільшаться в об'ємі та не почне утворюватися пишна піна. Додаємо до них цукор і продовжуємо збивати.

В інший посуд просіюємо через сито борошно, розпушувач та какао-порошок. Потім пересипаємо сухі інгредієнти у збиту яєчно-цукрову суміш, перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Повинно вийти в'язке однорідне тісто.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, переливаємо тісто в неї та випікаємо бісквіт близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Чекаємо, поки він охолоне, потім виймаємо із форми. Розрізаємо на два коржі – нижній корж висотою приблизно 1 см (це буде основа торта), а верхній – товщий. Його ми нарізаємо за допомогою гострого ножа кубиками приблизно 2-3 см.

Для приготування крему вершки необхідно заздалегідь охолодити. Переливаємо їх у ємність і починаємо збивати на мінімальній швидкості, а потім поступово збільшуємо оберти.

Коли вершки загуснуть, додаємо цукор та сметану. Продовжуємо збивати доти, доки цукор не розчиниться повністю.

Волоські горіхи чистимо від шкаралупи і рубаємо ножем на середні шматочки. Ананаси дістаємо із банки і також нарізаємо.

Беремо блюдо для подачі та кладемо на нього тонкий корж, просочуємо сиропом із консервованих ананасів, а потім викладаємо на нього шар крему. Слідом – посипаємо горіхами та викладаємо шматочки ананасів. Кубики нарізаного бісквіту макаємо в крем і розподіляємо зверху у декілька шарів, формуючи торт Панчо, як піраміду. Потім робимо ще один шар, що складається з горіхів і ананасів, а потім "закриваємо" його бісквітними кубиками. Наприкінці рясно змащуємо кремом весь торт.

Для приготування глазурі шоколад ламаємо на шматочки та розтоплюємо на водяній бані з вершковим маслом. Чекаємо, поки глазур трохи охолоне, і поливаємо торт Панчо зверху. Прибираємо в холодильник мінімум на 2-3 години.

Подаємо до столу апетитний торт Панчо, попередньо нарізавши на порційні шматочки.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею