Новорічні свята добігають кінця, але це не означає, що ваше меню має ставати прісним і буденним. Якщо ви вже спробували смачний зимовий десерт Ялинка, пропонуємо три простих рецепти до чаю з найулюбленішим інгредієнтом дитинства – солодким згущеним молоком.
Вафельний торт зі згущеним молоком і білим шоколадом
Урізноманітнити смак класичного вафельного торта допоможе білий шоколад. Для його приготування вам знадобиться: 9 вафельних коржів, 200 г вершкового масла, 400 мл вареного згущеного молока, 100 г білого шоколаду, 30 г волоських горіхів і 20 мл молока.
Для приготування крему наріжте м'яке масло на кубики і збийте його міксером, поки воно не стане білим. У миску додайте 400 мл вареного згущеного молока і ще раз збийте. Врахуйте, що в якісному згущеному має бути тільки два компоненти - молоко і цукор.
Змащуйте вафельні коржі тонким шаром крему, забираючи ложкою або кулінарним шпателем зайве. Так складаємо весь торт, накриваємо його невеликим вантажем і залишаємо на кілька годин просочуватися.
Плитку білого шоколаду розділіть на часточки, залийте молоком і поставте на вогонь або в мікрохвильову піч розтоплювати. Білою глазур'ю змастіть торт і посипте зверху подрібненими волоськими горіхами.
Торт зі згущеним молоком і бананом
Такий ніжний торт не потрібно випікати, а приготувати його зможе навіть кулінар-початківець. Для цього вам знадобиться: 250 мл згущеного молока, 250 мл сметани 20%, 3 банани, 400 г пісочного печива, 2 ч. л. желатину, 3 ст. л. води.
Залийте желатин водою, перемішайте та поставте на водяну баню. Не доводьте масу до кипіння, постійно помішуючи її протягом 3 хвилин.
Змішайте згущене молоко зі сметаною і збийте міксером, додайте у крем желатин і перемішайте. Заберіть солодку суміш у морозилку на 20 хвилин. У цей час наріжте банани невеликими кружальцями.
Візьміть круглу форму, на дно викладіть частину пісочного печива, змастіть кремом і розкладіть зверху частину бананів. Повторюйте цю послідовність, доки не закінчаться інгредієнти. Верхній кремовий шар печива посипте крихтою печива.
Торт буде особливо смачним і м'яким, якщо ви на кілька годин залишите його в холодильнику.
Торт Мурашник зі згущеним молоком
На відміну від попередніх варіантів, торт Мурашник випікають у духовці, але на це піде зовсім небагато часу. Для приготування десерту вам знадобляться такі інгредієнти: 250 г маргарину, півсклянки цукру, 2 яйця, сода, сіль, 450 г борошна, одна банка згущеного молока і 200 г вершкового масла.
Яйця збийте вилкою або віночком до однорідної маси. Маргарин перетріть із цукром і збийте міксером, після чого з'єднайте з яйцями, додайте щіпку солі та соду на кінчику ножа.
Поступово додавайте в тісто для торта борошно, перемішуючи після кожної нової ложки. Тісто накрийте плівкою та залиште в холодильнику на 1 годину.
Пропустіть холодне затверділе тісто через м'ясорубку і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Духовку розігрійте до 150 градусів та випікайте близько 20 хвилин.
Для приготування крему м'яке вершкове масло змішайте зі згущеним молоком і збийте міксером до пишної однорідної маси.
Готове запечене тісто остудіть, подрібніть на шматочки, змішайте з кремом і складіть у ємність у формі гірки (мурашника). Залишіть у холодильнику мінімум на 30 хвилин. Зверху торт можна посипати горішками, тертим шоколадом, кокосовою стружкою.
- Читайте також, як приготувати смачний сирний торт Сльози ангела.
- Популярністю користується рецепт торту Естерхазі з волоськими горіхами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.