Лайм

Як приготувати смачний сирний торт Сльози ангела: простий рецепт

Зробіть його на дозвіллі

На Різдво за святковим столом збираються всі рідні, друзі та близькі. І якщо ви вже пробували готувати вологий торт П'яна вишня, цього разу здивуйте своїх гостей тортом Сльози ангела. theLime ділиться з вами його простим рецептом.

Інгредієнти для основи: борошно (1,5 склянки), цукор (2 ст. л.), яйце (1 шт.), масло вершкове (100 г), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для суфле: білки (3 шт.), цукрова пудра (3 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: сир (500 г), жовтки (3 шт.), сметана (100 г), цукор (3 ст. л.), манна крупа (1 ст. л.), ваніль у стручках (1 шт.) .

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування основи торта Сльози ангела змішуємо борошно з розпушувачем, вершкове масло рубаємо ножем або тремо на терці. У миску розбиваємо одне яйце і трохи збиваємо його з цукром за допомогою вінчика.

У посуд висипаємо борошно, масло та яєчно-цукрову суміш, перемішуємо, замішуючи тісто. Потім накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику приблизно на 30 хвилин.

Для начинки висипаємо в чашу блендера сир, жовтки, сметану, цукор та манку. Стручок ванілі прорізаємо вістрям ножа вздовж і вишкрібаємо м'якоть, яку також додаємо в суміш. Збиваємо все разом до однорідної консистенції.

Для суфле необхідно збити білки до стану міцної піни, поступово додаючи цукрову пудру.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто, формуючи невеликі борти висотою приблизно 0,5 см. Зверху викладаємо підготовлену в блендері сирну начинку. Випікаємо близько 30-35 хвилин.

Потім дістаємо і викладаємо зверху шар суфле. Знову ставимо в духовку та випікаємо при температурі 160°C 10-15 хвилин.

Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо в ній торт до повного остигання.

Щоб на поверхні утворилися так звані "сльози ангела", потрібно залишити торт на 5-6 годин. Потім подаємо до столу і насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому на кущах полуниці після цвітіння немає ягід: причини, про які мало хто знає

Через які поширені причини кущі полуниці можуть не плодоносити після цвітіння, а також у яких випадках можна допомогти рослинам

Рецепт львівського сирника, який завжди вдається: як приготувати з лимонною цедрою і шоколадом

Як у домашніх умовах приготувати десерт львівський сирник із кисломолочного сиру, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати близьких  

Їхні навички маніпулювання зашкалюють: які знаки Зодіаку найхитріші

Астрологи назвали найхитріші знаки Зодіаку – Скорпіон, Близнюки, Риби