Лайм

Як приготувати смачний торт Карамелька зі згущеним молоком: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Зима – час посиденьок на кухні за чашкою ароматного чаю зі шматочком домашньої випічки. І якщо ви вже робили сметанний торт Панчо з ананасами, приготуйте смачний торт Карамелька зі згущеним молоком. theLime ділиться з вами його рецептом, що не займе багато часу.

Інгредієнти для тіста: яйця (3 шт.), борошно (220 г), варене згущене молоко (300 г), масло вершкове (50 г), розпушувач (10 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершки 33% або жирна сметана (500 г), варене згущене молоко (80 г), ванільний цукор (10 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.

Яйця розбиваємо в глибоку миску і збиваємо за допомогою міксера з сіллю близько 3-4 хвилин - до тих пір, поки маса не стане більш пишною. Потім додаємо до них розм'якшене масло і перемішуємо.

Варене згущене молоко додаємо до масляно-яєчної суміші в три етапи, продовжуючи весь час її збивати.

В окремий посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Потім поступово вводимо ці інгредієнти в рідке тісто, продовжуючи помішувати. Потім поділяємо тісто на дві приблизно рівні частини – по 370 г кожна.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Деко для випічки вистилаємо пергаментом або силіконовим килимком. Розподіляємо кожну частину тіста рівним шаром по деку і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Ставимо в гарячу духовку і випікаємо кожен корж приблизно 6-10 хвилин. Потім виймаємо і складаємо окремо, щоб коржі не прилипли. Залишаємо їх остигати при кімнатній температурі.

Для приготування крему вершки заздалегідь охолоджуємо. Потім збиваємо їх міксером із ванільним цукром, слідом додаємо варене згущене молоко і продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не загусне.

Коржі викладаємо один на одного та обрізаємо, потім розрізаємо кожен на 2, 3 або 4 частини. Обрізки подрібнюємо блендером або в кавомолці у крихту.

Викладаємо перший корж на блюдо для подачі та змащуємо кремом, зверху наступний корж і знову шар крему і так далі, доки не закінчаться інгредієнти. Також змащуємо кремом верх та боки торта.

Посипаємо зверху торт Карамелька подрібненою крихтою із залишків коржів. Також можна прикрасити горіхами або фруктами та ягодами на ваш смак. Прибираємо десерт у холодильник приблизно на 2-3 години, щоб він добре просочився.

Подаємо до столу, нарізаємо на порційні шматочки і насолоджуємось смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня