Лайм

Печемо вдома ароматне печиво Мадлен на вершковому маслі: простий рецепт

Спробуйте зробити на дозвіллі ці ласощі

У багатьох затишок та тепло, яких так не вистачає морозною зимою, асоціюються з домашньою випічкою. І якщо ви вже робили найпростіший торт із печива і згущеного молока, приготуйте на дозвіллі пісочне печиво Мадлен. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (60 г), розпушувач (0,5 ч. л.), вершкове масло (60 г), цукор (60 г), яйце (1 шт.), цедра лимона (1 ч. л.), цукор ванільний (1 ч. л.), сіль (щіпка).

Також знадобляться спеціальні силіконові форми у формі мушель.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Лимон промиваємо у проточній воді, витираємо насухо, потім тремо цедру на терці – для печива знадобиться близько 1 ст. л.

Беремо глибоку миску і змішуємо в ній м'яке масло, цукор та ванільний цукор, сіль, лимонну цедру. Перемішуємо вінчиком вручну або міксером на високій швидкості.

Потім додаємо яйце і продовжуємо інтенсивно розмішувати.

Просіюємо в суміш борошно з розпушувачем – робимо це за допомогою сита, щоб у тісто не потрапило різне сміття, а також щоб наситити випічку киснем. Знову ретельно перемішуємо все разом.

Силіконові форми для випічки заздалегідь змащуємо вершковим маслом, а духовку розігріваємо до 200°С.

Перекладаємо отримане тісто в кондитерський мішок і заповнюємо їм акуратно форми - приблизно на ¾. Якщо його немає, викладаємо тісто ложкою – для кожної мушлі необхідно близько 2 ложок.

Ставимо форми з тістом у гарячу духовку і випікаємо близько 10-15 хвилин до утворення гарної золотаво-коричневої скориночки.

Потім дістаємо печиво і даємо охолонути на дерев'яній дошці. Перекладаємо на блюдо та подаємо до чаю або какао.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Турецький пиріг борек: рецепт ситної і ароматної випічки

Фудблогерка Вікторія Попін показала, як готувати турецький пиріг борек з м'ясом та овочами з тіста філо

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома