Лайм

Печемо бісквітний Морквяний торт із простих інгредієнтів: смачний рецепт

Такий десерт запам'ятається всім любителям солодкого

Смачні та красиві десерти не обов'язково мають бути складними у приготуванні. Раніше ми розповідали, як приготувати найніжніший сирний торт "Сльози ангела", а тепер ділимося рецептом легкого Морквяного торта від кондитера Лізи Глинської.

Кухар поділилася рецептом у програмі "Ранок з Україною", і він чудово підійде як для свята, так і для вечірніх посиденьок із чаєм. Може здатися, що на приготування торта піде багато часу, але більшу частину його десерт буде настоюватися.

Фото: "Ранок з Україною"

Інгредієнти для бісквіту (на форму діаметром 18 см): борошно (130 г), цукор (140 г), порошок кориці (0,5 ч.л.), розпушувач (10 г), апельсиновий сік (60 мл), цедра одного апельсина, олія (80 мл), морква (250 г), обсмажені волоські горіхи (150 г).

Моркву натріть на дрібній тертці, змішайте з олією, апельсиновим соком, цедрою. Додайте борошно, корицю, цукор, горіхи та розпушувач. Все перемішайте, тісто покладіть у форму для запікання, застеливши дно фольгою. Духовку розігрійте до 170 градусів та випікайте 50 хвилин. Охолодіть бісквіт, оберніть плівкою і залиште на 6-8 годин.

Інгредієнти для крему: сирна маса (220 г), згущене молоко (80 г), вершки 30% (80 мл), вершкове масло (150 г).

Сирну масу, згущене молоко і вершки змішайте міксером до однорідності. Вершкове масло розм'якшіть і збийте до білого кольору. З'єднайте компоненти крему та ретельно перемішайте.

Морквяний торт буде дуже смачним, якщо полити його карамеллю. Для її приготування 100 г цукру в сотейнику нагрійте до стану карамелі, додайте гарячі вершки (120 мл), вершкове масло (30 г) і трохи солі. Перемішайте та збийте. Охолодіть карамель протягом кількох годин.

Фото: "Ранок з Україною"

Як зібрати морквяний торт:

Бісквіт розріжте на дві частини, одну змастіть кремом, солоною карамеллю, покладіть зверху шматочки банана. Накрийте другою половиною бісквіту та повторіть послідовність. Перед подачею на стіл дайте торту кілька годин постояти в холодильнику і просочитися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні