Лайм

Готуємо вдома апельсиновий кекс з йогуртом та горіхами: простий рецепт

Ароматний десерт порадує всю родину

Смачні десерти не обов'язково мають бути дорогими і складними в приготуванні, і на підтвердження цього є багато простих рецептів домашніх солодощів. Раніше ми розповідали, як зробити смачний торт Карамелька зі згущеним молоком, а тепер ділимося ідеєю пікантного цитрусового кексу з йогуртом і мигдалем. Найкраще подавати його теплим, із чашкою пообіднього чаю.

Інгредієнти: 165 г вершкового масла + додатково на змащення форми; 200 г цукру; 150 г борошна; 1 ч. л. розпушувача; 100 г меленого мигдалю; 3 яйця; 100 г натурального йогурту; 1 великий лимон; 1 апельсин; 100 г цукрової пудри.

Фото: Getty Images

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Тим часом змастіть маслом форму діаметром 23 см і застеліть пергаментом для випічки. Розігрійте духовку до 180°С.

Помістіть 200 г цукрової пудри, борошно та мелений мигдаль у велику миску і добре перемішайте. Збийте яйця та 75 г йогурту з охолодженим розтопленим вершковим маслом, потім вилийте його в миску із сухими інгредієнтами. Натріть цедру лимона та апельсина над мискою. Перемішайте до зникнення грудочок борошна, потім помістіть тісто у форму і випікайте на середньому рівні духовки 40 хв.

Відріжте по кілька скибочок від цедри лимона та апельсина, потім вичавте сік із того, що залишилося від кожного фрукта в каструлю (всього вам знадобиться близько 6 столових ложок соку). Додайте в каструлю 2 столові ложки цукрової пудри та шматочки фруктів. Доведіть до кипіння і варіть 5-10 хвилин, поки сік не перетвориться на рідкий сироп, а шматочки фруктів не стануть м'якими. Залишіть остигати. Перекладіть шматочки фруктів на лист пергаменту для випічки і дайте висохнути.

Вставте шпажку в середину кексу - вона повинна вийти сухою, без мокрого тіста. Якщо він не готовий, випікайте ще 5-10 хвилин та перевірте ще раз. Дайте охолонути у формі протягом 5 хвилин, потім полийте цитрусовим сиропом. Охолоджуйте 10 хвилин, потім вийміть із форми.

Змішайте 2 столові ложки йогурту з цукровою пудрою, щоб вийшла густа глазур. Викладіть його ложкою в центр кексу та зворотним боком ложки розмажте по поверхні. Перед подачею на стіл можна прикрасити кекс пластівцями мигдалю або скибочками фруктів.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні