Лайм

Як приготувати ароматний лимонний кекс до чаю: простий рецепт без молока

Свіжий та яскравий смак страви сподобається любителям цитрусових

Серед смачних десертів до чаю особливе місце займають кекси, приготування яких не потребує багато часу і дорогих інгредієнтів. Якщо ви вже спробували ніжні медові кекси з яблуком, випікайте лимонний кекс із глазур'ю. Секрет цієї страви - свіжий і пікантний смак, який зробить знайому страву особливою.

Інгредієнти (на 8-10 порцій): вершкове масло (115 г), цукор (215 г), яйця (4 шт.), мак (30 г), будь-які горіхи (180 г), борошно просіяне (125 г), розпушувач, 3-4 лимони, цукрова пудра (225 г).

Приготування:

Духовку розігрійте до 180 градусів, форму для запікання діаметром 20 см застеліть пергаментним папером та змастіть олією.

Розм'якшене до кімнатної температури масло змішайте зі 115 г цукру і збийте міксером у легкий крем. Додайте яйця по одному, ретельно перемішуючи кожне. Додайте в тісто мелені горіхи, мак, лимонну цедру та сік двох лимонів, просіяне борошно.

Тісто перелийте у форму та випікайте протягом 40 хвилин. Кекс має набути красивого золотистого кольору. Проткніть його зубочисткою, і якщо вона вийде чистою, значить страва готова. Залиште його охолоджуватися на решітці і займіться приготуванням сиропу та глазурі.

Сік одного лимона підігрійте у каструльці разом із 100 г цукру. У теплому кексі зробіть тонким ножем багато маленьких дірочок та вилийте зверху сироп.

Цукрову пудру в мисці змішайте із соком одного лимона та цедрою. Коли паста стане однорідною, змастіть нею кекс. Такий десерт буде смачним як теплим, так і охолодженим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати  

Готуємо поживний салат з молодої капусти зі смачною заправкою: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати корисний салат із молодої капусти, огірки, зелені та авокадо, щоб урізноманітнити меню своєї родини  

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги