Лайм

Готуємо вдома іспанську паелью з курячою грудкою: простий рецепт

Ця страва точно сподобається вашим рідним

Після тривалих святкових застіль багатьом хочеться різноманітності у звичному меню. І якщо ви вже робили на сковороді морські гребінці з петрушкою, спробуйте також приготувати паелью з морепродуктами та курячою грудкою. theLime ділиться з вами її перевіреним рецептом.

Паелья – національна іспанська та валенсійська страва з рису, підфарбованого шафраном, з додаванням оливкової олії. Існує понад 300 рецептів цієї страви, проте класична паелья, крім рису, включає 6-7 видів риби і морепродуктів, курку, біле вино, зелень та спеції.

Інгредієнти: мідії (1 кг), креветки (300 г), куряча грудка (1-2 шт.), оливкова олія (175 мл), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), помідор (1 шт.), кальмари (2 шт.), довгозерний рис (500 г), петрушка (3 стебла), бульйонний кубик (2 шт.), шафран (0,25 ч. л.), консервований зелений горошок (100 г), червоний стручковий перець (1 шт.), сіль, лимон (0,5 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Курячі грудки промиваємо в проточній воді, обрізаємо жир і хрящі, нарізаємо акуратними скибочками. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо грудку на сильному вогні протягом 7-10 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Потім перекладаємо шматочки на тарілку, а олію на сковороді не зливаємо.

Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, дрібно рубаємо ножем. Помідор промиваємо у воді, робимо на ньому два надрізи. Обдаємо його окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо його досить дрібно.

Перець очищаємо від насіння та нарізаємо тонкими, довгими смужками.

Креветки споліскуємо у воді, 1-2 залишаємо для прикрашання, а решту чистимо, прибираємо голови та панцирі, а також кишкову трубку (вену) за допомогою зубочистки. Якщо ви не знаєте, як це зробити, купіть заздалегідь очищені морепродукти. Голови та панцирі не викидаємо, а перекладаємо в каструлю, заливаємо водою та проварюємо близько 10 хвилин. Потім відціджуємо готовий бульйон у миску.

Готуємо дві миски: одну з крижаною водою, а другу – з окропом. Заливаємо кальмарів гарячою водою, щоб із них відійшла плівка. Потім опускаємо їх у крижану воду, очищаємо все усередині. Потім ріжемо їх на кільця приблизно 5 мм завтовшки.

Черепашки мідій необхідно відкрити лезом ножа і акуратно відірвати з них "бороди" - пучки тонких ниток, що стирчать зі стулок мідій. Робити це потрібно акуратно, щоб не пошкодити вміст раковини. Промиваємо їх під холодною водою, пошкоджені відкладаємо.

Перекладаємо мідії в сковороду з високими бортами, наливаємо трохи води та готуємо під закритою кришкою близько 3-6 хвилин, доки мідії не розкриються. Потім дістаємо мідії з черепашок, кілька штук можна залишити для прикрашання.

Розігріваємо сковороду, в якій готувалася куряча грудка. Додаємо трохи олії, подрібненої цибулі та часнику, просмажуємо 5-7 хвилин, потім додаємо помідор. Тушкуємо, постійно перемішуючи, ще декілька хвилин.

Рідину, в якій готувалися мідії, переливаємо через марлю або сито і додаємо в бульйон креветки. Переливаємо в каструлю, вливаємо ще трохи води та ставимо на плиту.

У сковороду додаємо креветки, кальмари, попередньо обсмажені шматочки курки та рис. Тушкуємо, постійно перемішуючи, поки кальмари не стануть матовими. Потім додаємо мідії. Солимо і вливаємо бульйон.

Петрушку промиваємо та викладаємо на паперові рушники. Потім перекладаємо її у ступку із шафраном, додаємо 2 ст. л. води та розтираємо до кашеподібного стану. Додаємо цю суміш разом із бульйонними кубиками до сковороди. Перемішуємо, додаємо горошок та готуємо ще кілька хвилин, потім знімаємо з вогню.

Зверху викладаємо смужки нарізаного стручкового перцю, креветки, що залишилися, і мідії в панцирях.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо до неї сковороду з паельєю приблизно на 20-25 хвилин.

Потім витягаємо з духовки і подаємо зі скибочками лимона. Насолоджуємося апетитною паельєю з морепродуктами та курячою грудкою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці