Чимало людей полюбляють готувати морепродукти через те, що робити це дуже просто, до того ж страви виходять ситними та смачними. І якщо ви вже робили пасту з креветками, приготуйте на закуску ніжні морські гребінці з петрушкою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти на 1 порцію: морські гребінці (6 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (1 зубчик), петрушка (100-150 г), лимонний сік (100 мл), сіль, перець, спеції.
Приготування:
Морські гребінці ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва рідина. Солимо і перчимо за бажанням.
Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес - як вам зручніше.
Петрушку також споліскуємо у воді, викладаємо на чистий рушник або серветки. Потім нарізаємо досить дрібно.
У мисці змішуємо подрібнену петрушку, часник та оливкову олію. Викладаємо в цей маринад гребінці, обвалюємо їх з усіх боків та відправляємо у холодильник приблизно на 30-40 хвилин.
Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією, потім зменшуємо вогонь і викладаємо на неї гребінці. Обсмажуємо їх близько 1,5-2 хвилин з кожного боку до легкої золотистої скоринки. Потім додаємо петрушку і часник, тушкуємо ще 1 хвилину і знімаємо з вогню. Важливо не перетримати гребінці, щоб вони не були гумовими.
Перекладаємо морепродукти на блюдо для подачі та збризкуємо лимонним соком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати вдома спрінг-роли.
- Читайте також на theLime, як зробити тайську локшину з креветками в воке.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.