Лайм

Обсмажуємо ніжні морські гребінці з петрушкою: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю вишуканою закускою

Чимало людей полюбляють готувати морепродукти через те, що робити це дуже просто, до того ж страви виходять ситними та смачними. І якщо ви вже робили пасту з креветками, приготуйте на закуску ніжні морські гребінці з петрушкою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти на 1 порцію: морські гребінці (6 шт.), оливкова олія (2 ст. л.), часник (1 зубчик), петрушка (100-150 г), лимонний сік (100 мл), сіль, перець, спеції.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Морські гребінці ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва рідина. Солимо і перчимо за бажанням.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес - як вам зручніше.

Петрушку також споліскуємо у воді, викладаємо на чистий рушник або серветки. Потім нарізаємо досить дрібно.

У мисці змішуємо подрібнену петрушку, часник та оливкову олію. Викладаємо в цей маринад гребінці, обвалюємо їх з усіх боків та відправляємо у холодильник приблизно на 30-40 хвилин.

Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією, потім зменшуємо вогонь і викладаємо на неї гребінці. Обсмажуємо їх близько 1,5-2 хвилин з кожного боку до легкої золотистої скоринки. Потім додаємо петрушку і часник, тушкуємо ще 1 хвилину і знімаємо з вогню. Важливо не перетримати гребінці, щоб вони не були гумовими.

Перекладаємо морепродукти на блюдо для подачі та збризкуємо лимонним соком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Сезон в розпалі: готуємо смачний весняний пиріг з ревеню за рецептом Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну шарлотку з ревенем, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати родину чи гостей

Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення

Які добрива необхідні цибулі для активного росту, а також для захисту від поширених хвороб, як їх приготувати та вносити  

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової