Якщо знайомі і давно перевірені рецепти встигли набриднути, theLime пропонує зважитися на нові кулінарні експерименти і приготувати щось оригінальне. Осетинський пиріг з картоплею та сиром – це дуже смачно, але цього разу здивуйте себе пирогом з найнезвичайнішою начинкою.
Морква
До складу цього овоча входять вітаміни A, B3, B4, B5, B9, C, E, а також мінерали: калій, натрій, фосфор, кальцій, магній, залізо. Морква позитивно впливає на кровообіг, допомагає при анемії, знижує рівень холестерину.
Для приготування морквяного пирога знадобиться: морква свіжа - 200 г, 1 яблуко, 1,5 склянки борошна, 1 склянка цукру, 2 яйця, 0,5 склянки олії 2 ч.л. розпушувача для тіста, ванільний цукор, мелена кориця, мелений мускатний горіх.
Відваріть моркву та зробіть з неї пюре. Додайте туди натерте яблуко, цукор та ванільний цукор. Потім яйця та олію. Борошно в окремій ємності просійте з розпушувачем. Додайте сіль, корицю та мускатний горіх. Після чого з'єднайте всі інгредієнти та ретельно перемішайте. По консистенції тісто має нагадувати густу сметану. Потім перелийте суміш у ємність для запікання та відправляйте пиріг у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 40-50 хвилин.
Баклажан
У його складі ви знайдете фолієву кислоту, каротин, мікроелементи: калій, кальцій, залізо, мідь, цинк. Велика кількість у баклажанах солей калію позитивно впливає на роботу серця та сприяє виведенню з організму рідини.
Для приготування пирога з баклажанами візьміть: 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 2 ст.л. води, 200 г баклажанів, 150 г вершків, 100 г твердого сиру, 1 яйце, базилік сушений, зелень петрушки, оливкову олію.
У блендері або кухонному комбайні добре перебийте вершкове масло із борошном, до крихти. Додайте ложку води та солі та ретельно все перемішайте. Готове тісто поставте у холодильник на 30 хвилин. Тонкими кільцями наріжте баклажани і викладіть їх на деко. Потім відправляйте овочі в духовку на 10 хвилин, щоб вони підсушилися. Дістайте тісто і перемістіть його у форму для випікання. Деко ставте в розігріту на 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Для приготування заливки для пирога змішайте в мисці натертий твердий сир, яйце, сушений базилік, вершки, сіль і перець. Додайте туди дрібно нарізану зелень петрушки. Все ретельно перемішайте. Діставайте пиріг із духовки та викладайте туди половину запечених раніше баклажанів. Зверху додайте заливку. Завершальний шар – друга частина запечених баклажанів. Ставте в розігріту на 170 градусів духовку. Час приготування – 20-25 хвилин.
Гарбуз
У складі цього овоча міститься багато цукрів, пектину та каротину, вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, К, Т. У гарбузі також є мінеральні речовини: калій, кальцій, фосфор, залізо.
Для приготування пирога з гарбуза знадобиться: 200 г гарбуза, 500 г кефіру, 200 г манної крупи, 50 г борошна, 2 яйця, 100 г цукру, ванілін, розпушувач - 3 ч.л, сік лимона, вершкове масло і цукрова пудра (для присипки).
У ємності перемішайте кефір, цукор та ванілін. Додайте туди курячі яйця. Насипте манну крупу, додайте сік лимона, перемішайте і дайте настоятися 30-50 хвилин при кімнатній температурі. Після цього додайте муку і розпушувач, перемішайте. Натертий гарбуз додайте до маси, що вийшла, і знову перемішайте. Відправляйте пиріг із гарбуза в духовку на 180 градусів. Випікайте 50-60 хвилин. Після приготування присипте цукровою пудрою.
Броколі
Цей овоч є відмінним джерелом вітамінів К і С, фолієвої кислоти, каротенодіів, калію, клітковини.
Для приготування пирога з броколі візьміть: 120 г вершкового масла, г муки, 5 яєць, 3-4 ст. л. води, 250 мл вершків, 100 г броколі, 80 г сиру Дор Блю, 40 г волоських горіхів, сіль, перець.
Заздалегідь відваріть броколі. В окремій ємності змішайте борошно та вершкове масло. Додайте яйце, воду і ретельно все перемішайте. Готове тісто приберіть у холодильник на 20-30 хвилин. Після чого перекладіть його у форму для випікання та випікайте у розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин. У мисці змішайте вершки, яйця, сіль та перець. На остиглий корж викладіть брокколі та нарізаний сир. Додайте приготовлену заливку. Випікайте пиріг у розігрітій до 160 градусів духовці 30-40 хвилин.
Кабачки
У цьому продукті є багато калію, вітамінів групи В, харчових волокон та антиоксидантів, які позитивно впливають на здоров'я. У 100 г кабачка міститься 30% денної норми вітаміну С - антиоксиданту, який бореться з передчасним старінням, позитивно впливає на шкіру, кровоносні судини та інші органи і тканини.
Для приготування пирога з кабачками знадобиться: 250 г листкового тіста, 1 кабачок, 100 г шинки, 100 г твердого сиру, 300 г сметани, 100 г молока, 1-2 яйця, сіль, перець.
Розкатайте листкове тісто і помістіть його у форму для випікання. В окремій ємності збийте сметану та яйця, додайте молоко, натертий сир та нарізану шинку. Половину заливки вилийте у форму. Зверху викладіть тонко нарізані кабачки. Додайте другу частину заливки. Зверху також викладіть кабачки. Запікайте при 180 градусах у режимі верхнього та нижнього нагріву 40 хвилин.
- Дізнайтеся, як приготувати бісквітний торт. Такий десерт запам'ятається всім шанувальникам солодкого.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.