Лайм

Як приготувати бісквітний торт з ананасами та маскарпоне: простий рецепт

Зробіть його на дозвіллі

У прохолодні дні хочеться урізноманітнити домашнє чаювання ароматною випічкою. І якщо ви вже радували близьких смачним тортом з печива та згущеного молока, цього разу приготуйте бісквітний торт із начинкою з консервованих ананасів та сиру маскарпоне. theLime підібрав для вас простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Інгредієнти для тіста: пшеничне борошно (5 ст. л.), крохмаль (3 ст. л.), курячі яйця (3 шт.), цукор (80 г), какао-порошок (3 ст. л.), розпушувач (1 ч. л.).

Інгредієнти для крему: цукор (150 г), консервовані ананаси (1 банка), вершки (100 мл), сир маскарпоне (250 г), желатин (6 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування тіста відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Якщо ви не знаєте, як це зробити, необхідно обережно розбити перше яйце в глибоку скляну ємність, намагаючись не пошкодити жовток. Потім злегка стиснути стінки порожньої пластикової пляшки, щоб випустити з неї трохи повітря, піднести шийку до жовтка і плавно розтиснути стінки. Жовток втягнеться у пляшку, а білок залишиться у мисці.

В одному посуді розтираємо жовтки з цукром, а в інший просіюємо через сито борошно з розпушувачем, крохмалем та какао-порошком. Потім вводимо сухі інгредієнти в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.

Тим часом білки збиваємо міксером - до тих пір, поки маса значно не збільшиться в обсязі. Потім акуратно додаємо білки в тісто, перемішуючи силіконовою лопаткою.

Візуально ділимо тісто на три рівні частини. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї першу частину тіста.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С. Ставимо в неї форму з тістом і випікаємо до готовності бісквіту приблизно 25-35 хвилин. Перевірити це можна за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Проробляємо те саме з двома іншими коржами, потім виймаємо їх із форм і даємо охолонути при кімнатній температурі.

Желатин замочуємо у воді на 15-20 хвилин, потім підігріваємо на плиті, але не доводимо до кипіння. Перемішуємо до тих пір, поки крупинки повністю не розчиняться. Чекаємо, доки желатин охолоне.

Ананаси пропускаємо через м'ясорубку або перебиваємо у блендері. Отримане пюре змішуємо з половиною цукру (близько 80 г) та переливаємо у каструлю, потім нагріваємо на середньому вогні. Додаємо вершки і проварюємо до загустіння, потім вводимо туди ж желатин.

Цукор, що залишився (70 г), змішуємо з сиром маскарпоне і збиваємо за допомогою міксера.

Починаємо збирати торт - зробити це можна у формі для випічки з високими бортиками, яку заздалегідь потрібно застелити харчовою плівкою. Викладаємо на дно перший бісквітний корж та заливаємо його ананасовим кремом. Зверху – другий корж та шар крему з маскарпоне. Накриваємо третім коржем та харчовою плівкою. Відправляємо торт у холодильник як мінімум на 3-4 години до повного застигання.

Перед подачею знімаємо харчову плівку та за бажанням прикрашаємо. Можна посипати натертим або розтопленим шоколадом, кокосовою стружкою, цукровою пудрою, прикрасити фруктами або ягодами або приготувати ще одну порцію крему і змастити за допомогою кондитерського мішка з насадкою верх і всі боки торта.

Нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вони дивляться на світ інакше: які знаки Зодіаку мають нестандартне мислення

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку з нестандартним мисленням - Водолій, Близнюки, Стрілець, Риби

Зелена паста зі шпинатом вразить кольором і смаком: як її приготувати

Як у домашніх умовах приготувати макарони з соусом зі шпинату та базиліка, щоб урізноманітнити своє меню оригінальною стравою  

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину