Лайм

Готуємо вдома ніжний штрудель з вишнею та горіхами: простий рецепт

З таким десертом впорається навіть господиня-початківець

Взимку хочеться балувати себе та своїх рідних смачними десертами. І якщо ви вже робили апельсиновий кекс із йогуртом, цього разу приготуйте штрудель із вишнею та горіхами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (500 г), заморожена вишня (500 г), волоські горіхи (8 ст. л.), панірувальні сухарі (80 г), цукор (100 г), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.), вершкове масло (1 ст. л.), яйце (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб спростити приготування вишневого штруделю, необхідно заздалегідь придбати листкове бездріжджове тісто. Дістаємо його з морозилки та розморожуємо при кімнатній температурі 15-20 хвилин.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто за допомогою качалки в досить тонкий пласт.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а потім змащуємо нею розкочене тісто.

Вишню можна використовувати свіжу чи заморожену, але обов'язково без кісточок. Заморожену вишню розморожуємо за кімнатної температури або, якщо потрібно прискорити процес, у мікрохвильовій печі. Зливаємо з ягід сік і присипаємо їх кукурудзяним крохмалем.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи, підсмажуємо на сковороді без олії або в духовці. Потім викладаємо в блендер або кухонний комбайн та подрібнюємо до стану крихти.

Тісто рівномірно посипаємо панірувальними сухарями та крихтою з волоських горіхів, при цьому не забуваючи відступити пару сантиметрів від країв. Потім викладаємо шар вишень та посипаємо їх цукром. Акуратно згортаємо тісто в рулет, притискаючи якомога щільніше.

Застилаємо деко для випічки силіконовим килимком або пергаментним папером. Викладаємо на нього штрудель, проколюємо його в декількох місцях виделкою і змащуємо збитим яйцем.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо в неї деко зі штруделем і випікаємо близько 15-20 хвилин, доки не утвориться легка золотава скоринка.

Виймаємо з духовки і даємо випічці охолонути за кімнатної температури. Потім посипаємо вишневий штрудель цукровою пудрою та подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки. Також можна покласти кульку ванільного морозива.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть унікальну сніжинку - на цю зимову головоломку вам дається 11 секунд

Знайдіть на новій головоломці унікальну сніжинку за 11 секунд

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг