Лайм

Готуємо вдома ніжний штрудель з вишнею та горіхами: простий рецепт

З таким десертом впорається навіть господиня-початківець

Взимку хочеться балувати себе та своїх рідних смачними десертами. І якщо ви вже робили апельсиновий кекс із йогуртом, цього разу приготуйте штрудель із вишнею та горіхами. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто (500 г), заморожена вишня (500 г), волоські горіхи (8 ст. л.), панірувальні сухарі (80 г), цукор (100 г), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.), вершкове масло (1 ст. л.), яйце (1 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Щоб спростити приготування вишневого штруделю, необхідно заздалегідь придбати листкове бездріжджове тісто. Дістаємо його з морозилки та розморожуємо при кімнатній температурі 15-20 хвилин.

Робочу поверхню присипаємо борошном і розкочуємо тісто за допомогою качалки в досить тонкий пласт.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі, а потім змащуємо нею розкочене тісто.

Вишню можна використовувати свіжу чи заморожену, але обов'язково без кісточок. Заморожену вишню розморожуємо за кімнатної температури або, якщо потрібно прискорити процес, у мікрохвильовій печі. Зливаємо з ягід сік і присипаємо їх кукурудзяним крохмалем.

Волоські горіхи очищаємо від шкаралупи, підсмажуємо на сковороді без олії або в духовці. Потім викладаємо в блендер або кухонний комбайн та подрібнюємо до стану крихти.

Тісто рівномірно посипаємо панірувальними сухарями та крихтою з волоських горіхів, при цьому не забуваючи відступити пару сантиметрів від країв. Потім викладаємо шар вишень та посипаємо їх цукром. Акуратно згортаємо тісто в рулет, притискаючи якомога щільніше.

Застилаємо деко для випічки силіконовим килимком або пергаментним папером. Викладаємо на нього штрудель, проколюємо його в декількох місцях виделкою і змащуємо збитим яйцем.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо в неї деко зі штруделем і випікаємо близько 15-20 хвилин, доки не утвориться легка золотава скоринка.

Виймаємо з духовки і даємо випічці охолонути за кімнатної температури. Потім посипаємо вишневий штрудель цукровою пудрою та подаємо до столу, нарізавши на порційні шматочки. Також можна покласти кульку ванільного морозива.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Це будуть останні випробування перед тим, як зійде світло перемоги: старець Афанасій навіщував мир Україні

Старець Афанасій отримав видіння про закінчення війни в Україні, смерть Путіна і встановлення миру

Розпочнеться біла смуга: ці чотири знаки Зодіаку чекають кардинальні зміни у липні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які чекають кардинальні зміни у липні - це Овен, Телець, Діва, Терези

Смерть Росії запущено: астролог Алакх Ніраджан дав переможний прогноз для України

Астролог Алакх Ніраджан дав прогноз про закінчення війни в Україні і заявив, що восени ЗСУ отримають перемогу, а Росія піде на переговори