Лайм

Як приготувати смачний вегетаріанський паштет з горіхами: простий рецепт

Пісна, але при цьому ситна та поживна намазка на хліб

Паштет – чудовий варіант сніданку або легкого перекусу. Його готують із печінки, тунця, авокадо та інших продуктів. theLime ділиться простим рецептом паштету з квасолі з додаванням горіхів - ця страва підійде і для вегетаріанців, і для любителів пісної кухні.

Щоб приготувати домашній паштет, візьміть наступні інгредієнти: квасоля біла (200 г), вода (1 л), горіхи волоські (50 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), часник (2 зубчики), олія (2 ст .л.), сіль (0,7 ч.л.), перець мелений (за смаком), спеції: паприка, мускатний горіх (щіпка).

Фото: Pixabay

Приготування:

Квасолю промийте, замочіть у холодній воді та залиште на ніч. Так ви скоротите час приготування. Вранці воду злийте, залийте свіжою водою і варіть до готовності. Час приготування залежить від сорту квасолі та може зайняти від години до півтори. За 10 хвилин до готовності додайте сіль. Після варіння воду злийте в окрему ємність, вона може знадобитися ще.

Цибулю та часник наріжте і обсмажте на олії до прозорості. Готові овочі додайте до теплої квасолі. Потім відправте в миску волоські горіхи, попередньо обсмажені на сухій сковороді та подрібнені.

Перемістіть всі інгредієнти в чашу блендера, влийте трохи квасоляної рідини, додайте спеції та сіль, якщо потрібно. Збивайте до отримання однорідної пастоподібної маси. При подачі можна додати трішки олії та прикрасити листочком базиліка, насінням льону і соняшника. Все, смачний паштет готовий!

Фото: Pixabay

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок