Лайм

Як приготувати рублені котлети з курячого філе із зеленню: простий рецепт

Таку страву можна подати з будь-яким гарніром чи салатом

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї ситні та корисні страви. І якщо ви вже робили на обід або вечерю овочеві котлети, урізноманітніть своє меню смачними рубленими котлетами з курячого філе із зеленню. theLime підібрав для вас найпростіший рецепт.

Інгредієнти: куряче філе (500 г), яйце (1 шт.), сметана (1 ст. л.), крохмаль (1 ст. л.), цибуля (1 шт.), олія (30 г), часник ( 2 зубчики), зелень (за смаком), сіль, перець, спеції сухі.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування таких котлет можна взяти філе стегна або курячої грудки. М'ясо бажано підморозити у морозилці - щоб його було легко нарізати, а потім ретельно промити під проточною водою, обрізати всі хрящі та зняти плівки. Викладаємо його на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо на обробній дошці маленьким кубиком.

Зелень (можна взяти кріп, петрушку, кінзу) промиваємо та залишаємо на рушниках на декілька хвилин. Потім подрібнюємо ножем.

Цибулю очищаємо від лушпиння, споліскуємо у воді та нарізаємо також дрібно.

З'єднуємо в мисці нарізане куряче філе з цибулею та зеленню. Перемішуємо, додаємо спеції та сіль, крохмаль, сметану та розбиваємо одне яйце. Вимішуємо фарш, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Якщо є час, накриваємо отриману масу харчовою плівкою та ставимо в холодильник приблизно на годину.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Викладаємо масу на неї ложкою, формуючи маленькі котлети. Обсмажуємо на сильному вогні з обох сторін до рум'яної скоринки (1-2 хвилини), а потім перекладаємо у форму для запікання, змащену олією або вистелену пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 190-200°С. Ставимо в неї форму з обсмаженими котлетами та запікаємо 15-20 хвилин до готовності.

Дістаємо з духовки і подаємо рублені котлети з будь-яким гарніром або салатом.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину