Лайм

Як приготувати ніжний печінковий паштет із зеленню: простий рецепт

Зробіть таку закуску

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінковий торт зі сметанним кремом, цього разу порадуйте близьких печінковим паштетом із зеленню. theLime вирішив підібрати для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: печінка куряча (250 г), ріпчаста цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), петрушка (1 пучок), соняшникова або оливкова олія (5-6 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, базилік сушений, коріандр.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Моркву та ріпчасту цибулю промиваємо під проточною водою, потім чистимо. Моркву тремо на великій терці, а цибулю нарізаємо соломкою чи кубиками.

Курячу печінку ретельно промиваємо у воді, очищаємо від жовчних проток та плівки. Важливо, щоб печінка була без сердець - вони будуть гірчити в паштеті. Ріжемо печінку на невеликі шматочки.

Петрушку обполіскуємо у воді, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо її ножем досить дрібно.

Розігріваємо сковороду з олією, висипаємо на неї подрібнену цибулю. Якщо боїтеся, щоб вона не почала пригоряти, додайте відразу дрібку цукру.

Обсмажуємо цибулю кілька хвилин, потім додаємо до неї натерту моркву. Тушкуємо кілька хвилин тільки овочі, а потім перекладаємо до них печінку, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком, періодично перемішуємо і тримаємо на плиті 15-20 хвилин – до готовності.

Потім знімаємо з вогню і перекладаємо отриману масу в чашу блендера. Також додаємо туди вершкове масло та більшу частину нарізаної петрушки або будь-якої іншої зелені за смаком. Подрібнюємо блендером до однорідності.

Викладаємо зелень, що залишилася на харчову плівку, а поверх неї - печінкову масу. Акуратно загортаємо, формуючи "ковбаску". Відправляємо її приблизно на півгодини в морозильну камеру.

Потім дістаємо смачний паштет та ріжемо на порційні шматочки або намазуємо на хліб. Подаємо закуску до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині