Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з печінки. Однак існує безліч способів приготувати цей інгредієнт так, щоб було смачно. І якщо ви вже робили печінковий торт зі сметанним кремом, цього разу порадуйте близьких печінковим паштетом із зеленню. theLime вирішив підібрати для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: печінка куряча (250 г), ріпчаста цибуля (2 шт.), морква (2 шт.), петрушка (1 пучок), соняшникова або оливкова олія (5-6 ст. л.), вершкове масло (30 г), сіль, базилік сушений, коріандр.
Приготування:
Моркву та ріпчасту цибулю промиваємо під проточною водою, потім чистимо. Моркву тремо на великій терці, а цибулю нарізаємо соломкою чи кубиками.
Курячу печінку ретельно промиваємо у воді, очищаємо від жовчних проток та плівки. Важливо, щоб печінка була без сердець - вони будуть гірчити в паштеті. Ріжемо печінку на невеликі шматочки.
Петрушку обполіскуємо у воді, а потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Рубаємо її ножем досить дрібно.
Розігріваємо сковороду з олією, висипаємо на неї подрібнену цибулю. Якщо боїтеся, щоб вона не почала пригоряти, додайте відразу дрібку цукру.
Обсмажуємо цибулю кілька хвилин, потім додаємо до неї натерту моркву. Тушкуємо кілька хвилин тільки овочі, а потім перекладаємо до них печінку, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком, періодично перемішуємо і тримаємо на плиті 15-20 хвилин – до готовності.
Потім знімаємо з вогню і перекладаємо отриману масу в чашу блендера. Також додаємо туди вершкове масло та більшу частину нарізаної петрушки або будь-якої іншої зелені за смаком. Подрібнюємо блендером до однорідності.
Викладаємо зелень, що залишилася на харчову плівку, а поверх неї - печінкову масу. Акуратно загортаємо, формуючи "ковбаску". Відправляємо її приблизно на півгодини в морозильну камеру.
Потім дістаємо смачний паштет та ріжемо на порційні шматочки або намазуємо на хліб. Подаємо закуску до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні рублені котлети з часником та сметаною.
- Читайте також на theLime, як зробити апетитні тефтелі в томатному соусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.