На вихідних можна поекспериментувати з різними стравами, наприклад, приготувати їх за новим рецептом або з додаванням незвичайних інгредієнтів. І якщо ви вже робили на закуску ніжний форшмак на крекерах, цього разу урізноманітніть його квасолею. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: квасоля біла (1 склянка), слабосолоний оселедець (0,5 шт.), кисло-солодке яблуко (0,5 шт.), цибуля (1 шт.), червоний гострий перець (0,5 шт.), рослинна олія (1 ст. л.), лимон (0,5 шт.), зелень петрушки та кропу (3-4 гілочки), чорний мелений перець.
Приготування:
Білу квасолю замочуємо на 12-24 години у холодній воді. Потім зливаємо воду, заливаємо боби чистою, відфільтрованою та варимо до готовності – близько 1 години. Якщо немає часу, квасолю можна взяти консервовану, тоді з неї потрібно злити рідину.
Обробну дошку застеляємо папером, викладаємо на неї оселедець. Знімаємо з нього шкірку, розрізаємо та дістаємо кістки. Вирізаємо філе оселедця та ще раз перевіряємо, чи немає там кісток.
Яблуко промиваємо у проточній воді, зрізаємо шкірку та нарізаємо маленькими шматочками. Потім збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло.
Червоний перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо досить дрібно.
Зелень петрушки та кропу споліскуємо у воді та викладаємо на паперові рушники на кілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо зелень ножем.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо досить дрібним кубиком.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти в чашу блендера, додаємо олію і перебиваємо. Повинна вийти однорідна пастоподібна маса.
Перед подачею форшмак із квасолею можна додатково поперчити або досолити. Завдяки яблуку та квасолі смак цього форшмаку буде дуже ніжним.
Подаємо до столу, намастивши апетитну закуску на хліб.
- Раніше ми розповіли про 5 найпростіших домашніх паштетів з м'яса, риби та овочів.
- Читайте також на theLime, як приготувати хлібні тарталетки з форшмаком.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.