Серед рецептів класичної домашньої випічки кекси користуються незмінною популярністю, адже з ними впорається навіть кулінар-початківець. Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний кекс, а тепер ділимося секретами приготування ароматних кексів без молока та сметани.
Інгредієнти (на 18 невеликих кексів): вершкове масло (220 г), мука (220 г), розпушувач (2 ч.л.), дрібний цукор (220 г), яйця (4 шт.), цедра 1 лимона. Для шоколадної глазурі порошок какао (4 ст.л.), цукрова пудра (150 г).
Приготування:
Духовку розігрійте до 190 градусів.
Вершкове масло розм'якшіть і змішайте з цукром за допомогою міксера до легкої та пишної консистенції. По одному додайте яйця, ретельно розмішуючи кожне. Наприкінці вмішайте в тісто просіяне борошно з розпушувачем та лимонну цедру.
Форму для кексів застеліть шматочками пергаментного паперу і рівномірно розподіліть у поглибленнях бісквітне тісто. Поставте в духовку на 15 хвилин на середній рівень. Готовність кексів перевірте зубочисткою: якщо вона виходить із тіста сухою, значить випічка готова. Якщо тісто прилипає до зубочистки, дайте кексам пропікатися ще 5 хвилин.
Вийміть кекси з форми та остудіть їх на решітці. У цей час приготуйте глазур: цукрову пудру та какао-порошок змішайте із 60 мл води в однорідну пасту.
Охолоджені кекси поливаємо глазур’ю (1 ч. л. на кекс), прикрашаємо ягодами або цукатами і подавайте до чаю.
Також кекси можна полити фруктовою глазур'ю. Для цього вам знадобляться свіжі ягоди (50 г) та 150 г цукрової пудри. Розітріть ягоди, змішайте з цукровою пудрою в пасту і полийте випічку. Врахуйте, що фруктова глазур швидко псується, тому такі кекси не варто довго зберігати.
- Читайте, як спекти до чаю здобний рулет із маком.
- Любителям солодких експериментів сподобається також домашній торт Екзотика на сметані.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.