Лайм

Як приготувати ніжні кекси з шоколадною глазур'ю: простий рецепт без молока

Спечіть до чаю смачний домашній десерт

Серед рецептів класичної домашньої випічки кекси користуються незмінною популярністю, адже з ними впорається навіть кулінар-початківець. Раніше ми розповідали, як приготувати лимонний кекс, а тепер ділимося секретами приготування ароматних кексів без молока та сметани.

Інгредієнти (на 18 невеликих кексів): вершкове масло (220 г), мука (220 г), розпушувач (2 ч.л.), дрібний цукор (220 г), яйця (4 шт.), цедра 1 лимона. Для шоколадної глазурі порошок какао (4 ст.л.), цукрова пудра (150 г).

Фото: Pinterest

Приготування:

Духовку розігрійте до 190 градусів.

Вершкове масло розм'якшіть і змішайте з цукром за допомогою міксера до легкої та пишної консистенції. По одному додайте яйця, ретельно розмішуючи кожне. Наприкінці вмішайте в тісто просіяне борошно з розпушувачем та лимонну цедру.

Форму для кексів застеліть шматочками пергаментного паперу і рівномірно розподіліть у поглибленнях бісквітне тісто. Поставте в духовку на 15 хвилин на середній рівень. Готовність кексів перевірте зубочисткою: якщо вона виходить із тіста сухою, значить випічка готова. Якщо тісто прилипає до зубочистки, дайте кексам пропікатися ще 5 хвилин.

Фото: Getty Images

Вийміть кекси з форми та остудіть їх на решітці. У цей час приготуйте глазур: цукрову пудру та какао-порошок змішайте із 60 мл води в однорідну пасту.

Охолоджені кекси поливаємо глазур’ю (1 ч. л. на кекс), прикрашаємо ягодами або цукатами і подавайте до чаю.

Також кекси можна полити фруктовою глазур'ю. Для цього вам знадобляться свіжі ягоди (50 г) та 150 г цукрової пудри. Розітріть ягоди, змішайте з цукровою пудрою в пасту і полийте випічку. Врахуйте, що фруктова глазур швидко псується, тому такі кекси не варто довго зберігати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво