Лайм

Як зробити домашній торт Екзотика на сметані: простий рецепт

Спробуйте неповторний смак

Якщо хочеться побалувати родину смачним десертом, а часу на кулінарні експерименти не вистачає, пропонуємо вам приготувати сметанний торт Екзотика. Вишуканий і одночасно легкий смак зможе приємно здивувати кожного. А найбільший плюс - на його створення знадобиться не так багато часу та сил, як може здатися на перший погляд.

Інгредієнти для тіста: 4 яйця, півсклянки цукру, 1 склянка борошна, 1 ч. л. соди, 3-4 ст. л. сметани. Для крему знадобиться: 2 пачки желатину (приблизно 40 грам), 500 г сметани, півсклянки цукру, ванілін. Для начинки: ківі – 1шт, апельсин – 1 шт, ананас – 1 банка або 1 шт.

Фото: Pinterest

Приготування: в окремій ємності збийте цукор з яйцями, потім додайте туди борошно, сметану та ванілін. Готове тісто перелайте у форму для випікання та ставте у розігріту на 180 градусів духовку. Час приготування – 20-30 хвилин.

Далі починайте готувати крем: збийте сметану з цукром та ваніліном. Желатин в окремій ємності залийте холодною кип'яченою водою і дайте йому набрякнути. Після чого розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте в сметанний крем.

Фото: Pinterest

Готовий бісквіт розламайте на дрібні шматочки. Візьміть глибоку ємність та застеліть харчовою плівкою. Туди починайте викладати нарізані шматочками фрукти, зверху залийте їх сметанним кремом. Повторіть це на наступному шарі. Збирайте шар за шаром, доки не закінчиться бісквіт, крем та фруктова начинка.

Фото: Pinterest

Після цього краї харчової плівки необхідно загорнути наверх торта, рекомендується покласти зверху щось важке. Готовий десерт приберіть у холодильник до повного застигання крему, краще залишити на ніч. Після цього перевертайте сметанний торт і подавайте на стіл. Смачного!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні