Лайм

Печемо вдома ароматний лимонно-мигдалевий пиріг: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

У холодну пору року багато господинь намагаються радувати свою сім'ю домашньою випічкою. І якщо ви вже готували сметанний торт Панчо з ананасами, цього разу урізноманітніть своє меню лимонно-мигдалевим пирогом. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), цедра лимона (2 ст. л.), цукровий пісок (100 г), мигдалеве борошно (150 г), розпушувач (1 ч. л.), мелений кардамон (0,25 ч. л.), яблучний оцет (1 ч. л.), сіль (щіпка), цукрова пудра (для посипки), мигдалеві пелюстки (для прикрашання).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Лимон промиваємо під проточною водою, тремо на дрібній терці, щоб одержати цедру.

Розбиваємо в глибоку миску яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо за допомогою дерев'яної ложки з цедрою лимона та 0,25 склянки цукру.

В іншу миску просіюємо через сито мигдалеве борошно, додаємо до нього розпушувач і мелений кардамон. Потім поступово вводимо сухі інгредієнти у яєчну масу, перемішуємо. По консистенції тісто має нагадувати густу сметану.

Беремо чисту миску і збиваємо в ній білки за допомогою міксера - спочатку на мінімальній швидкості, потім збільшуючи її. Як тільки на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, додаємо щіпку солі та 1 ч. л. оцту. Коли білки почнуть збільшуватися - поступово додаємо цукор, що залишився, перемішуємо, продовжуючи збивати до м'яких піків.

Перекладаємо частину збитих білків в густе тісто, перемішуємо акуратно лопаткою, потім вводимо решту білків.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером і змащуємо краї вершковим маслом.

Перекладаємо отримане тісто у форму і ставимо в гарячу духову шафу. Випікаємо близько 30-35 хвилин. Потім виймаємо з духовки і даємо охолонути, перекладаємо на велику тарілку.

Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або мигдалевими пелюстками. Ріжемо на порційні шматочки і насолоджуємося смаком разом із чашкою ароматного чаю.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу