Сніданок має бути не лише ситним та смачним, а й корисним. Тому якщо ви вже експериментували з кабачковими оладками з лососем, на цей раз приготуйте повітряні вівсяні панкейки з бананом. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: банани (2 шт.), вівсяні пластівці (100 г), молоко (50 мл), яйце (1 шт.), кориця (за бажанням), ваніль (за бажанням), рослинна олія або вершкове масло (для смаження).
Приготування:
Для приготування панкейків беремо плющені вівсяні пластівці, з яких зазвичай варять кашу. Їх можна використовувати в такому вигляді або перебити в блендері, щоб отримати з них борошно.
Банан промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки. Розминаємо виделкою або подрібнюємо блендером до стану пюре.
В окрему миску розбиваємо яйце і злегка збиваємо його виделкою, потім додаємо до нього пюре з банана, молоко та подрібнені вівсяні пластівці. За бажанням можна додати корицю та ваніль або ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо – тісто по консистенції має бути як густа сметана.
Добре розігріваємо сковороду – якщо у вас із антипригарним покриттям, можна без рослинної олії чи вершкового масла. Виливаємо на неї ложку тіста - так, щоб вийшов невеликий млинець. Чекаємо, поки на поверхні з'являться бульбашки (приблизно через 2-3 хвилини), потім перевертаємо панкейк на інший бік. Коли він підрум'яниться (ще 1-2 хвилини), акуратно знімаємо зі сковороди силіконовою лопаткою на тарілку. Проробляємо те саме з рештою тіста.
Подаємо до столу апетитні вівсяні панкейки з фруктами, медом, джемом або згущеним молоком.
- Раніше ми розповіли про сніданок зі смаком з дитинства за рецептом Лідії Таран.
- Читайте також на theLime, як зробити солодкий омлет із сиром та ягодами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.