Лайм

Готуємо на сніданок солодкий омлет із сиром та ягодами: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Всім відомо, що смачний та поживний сніданок – це заряд бадьорості та енергії на цілий день. І якщо ви вже експериментували з американським варіантом сніданку – яйцями Бенедикт, цього разу приготуйте солодкий омлет із сиром та ягодами. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (2-3 ст. л.), сир (100 г), малина або полуниця, ожина, смородина (120 г), цукор (1 ст. л.), куркума (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), олія рослинна або вершкове масло для смаження (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо всі яйця, злегка розмішуємо їх вінчиком. Додаємо до них молоко, куркуму, щіпку солі та 1 ч. л. цукру. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

В іншій мисці змішуємо сир з цукром, що залишився, за бажанням можна збити сир блендером, щоб вийшла більш повітряна маса.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Виливаємо на неї яєчну суміш і чекаємо, поки краї трохи схоплять на це знадобиться буквально 1-2 хвилини.

Потім зверху на омлет викладаємо невеликі порції солодкого сиру, трохи відступивши від краю. Слідом – між омлетом та острівцями сиру – ягоди малини (або полуниці, ожини, смородини).

Зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою омлет. Готуємо ще приблизно 5-7 хвилин до того часу, поки яєчна маса повністю схопитися, а сир трохи розтечеться по поверхні омлету.

Вимикаємо вогонь і акуратно перекладаємо солодкий омлет із сиром та ягодами на тарілку. Можна подавати так чи з медом, сметаною або джемом, а також прикрасивши листком базиліка.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину