Лайм

Готуємо на сніданок солодкий омлет із сиром та ягодами: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Всім відомо, що смачний та поживний сніданок – це заряд бадьорості та енергії на цілий день. І якщо ви вже експериментували з американським варіантом сніданку – яйцями Бенедикт, цього разу приготуйте солодкий омлет із сиром та ягодами. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (2-3 ст. л.), сир (100 г), малина або полуниця, ожина, смородина (120 г), цукор (1 ст. л.), куркума (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), олія рослинна або вершкове масло для смаження (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо всі яйця, злегка розмішуємо їх вінчиком. Додаємо до них молоко, куркуму, щіпку солі та 1 ч. л. цукру. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

В іншій мисці змішуємо сир з цукром, що залишився, за бажанням можна збити сир блендером, щоб вийшла більш повітряна маса.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Виливаємо на неї яєчну суміш і чекаємо, поки краї трохи схоплять на це знадобиться буквально 1-2 хвилини.

Потім зверху на омлет викладаємо невеликі порції солодкого сиру, трохи відступивши від краю. Слідом – між омлетом та острівцями сиру – ягоди малини (або полуниці, ожини, смородини).

Зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою омлет. Готуємо ще приблизно 5-7 хвилин до того часу, поки яєчна маса повністю схопитися, а сир трохи розтечеться по поверхні омлету.

Вимикаємо вогонь і акуратно перекладаємо солодкий омлет із сиром та ягодами на тарілку. Можна подавати так чи з медом, сметаною або джемом, а також прикрасивши листком базиліка.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні