Лайм

Готуємо на сніданок солодкий омлет із сиром та ягодами: простий рецепт

Поекспериментуйте на дозвіллі

Всім відомо, що смачний та поживний сніданок – це заряд бадьорості та енергії на цілий день. І якщо ви вже експериментували з американським варіантом сніданку – яйцями Бенедикт, цього разу приготуйте солодкий омлет із сиром та ягодами. theLime ділиться з вами найпростішим рецептом.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), молоко (2-3 ст. л.), сир (100 г), малина або полуниця, ожина, смородина (120 г), цукор (1 ст. л.), куркума (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), олія рослинна або вершкове масло для смаження (1 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо всі яйця, злегка розмішуємо їх вінчиком. Додаємо до них молоко, куркуму, щіпку солі та 1 ч. л. цукру. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

В іншій мисці змішуємо сир з цукром, що залишився, за бажанням можна збити сир блендером, щоб вийшла більш повітряна маса.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією або вершковим маслом. Виливаємо на неї яєчну суміш і чекаємо, поки краї трохи схоплять на це знадобиться буквально 1-2 хвилини.

Потім зверху на омлет викладаємо невеликі порції солодкого сиру, трохи відступивши від краю. Слідом – між омлетом та острівцями сиру – ягоди малини (або полуниці, ожини, смородини).

Зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою омлет. Готуємо ще приблизно 5-7 хвилин до того часу, поки яєчна маса повністю схопитися, а сир трохи розтечеться по поверхні омлету.

Вимикаємо вогонь і акуратно перекладаємо солодкий омлет із сиром та ягодами на тарілку. Можна подавати так чи з медом, сметаною або джемом, а також прикрасивши листком базиліка.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою