Лайм

Готуємо ароматні оладки із кабачка з лососем: простий рецепт

Урізноманітніть ваш сніданок небанальною стравою

Чимало господинь роками роблять одні й ті самі страви на сніданок, а інші, навпаки, намагаються весь час балувати свою сім'ю новими та оригінальними. І якщо ви вже смажили оладки з бананом на сніданок, цього разу приготуйте кабачкові оладки, які можна подати зі шматочками слабосоленого лосося. theLime ділиться з вами смачним рецептом.

Інгредієнти: кабачок (1 шт.), яйце (1 шт.), пшеничне борошно (3 ст. л.), часник (2 зубчики), кріп (2 гілочки), сир твердий (50 г), лосось слабосолений (100 г), перець чорний, сіль, рослинна олія (для смаження).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кабачок промиваємо під проточною водою, потім витираємо насухо. Очищаємо і тремо на середній або великій терці. Викладаємо отриману масу на сито та добре віджимаємо її від зайвої рідини.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес. Кріп або іншу зелень за смаком промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, а потім дрібно рубаємо ножем. Додаємо до кабачка часник та нарізану зелень.

В окрему миску розбиваємо яйце і злегка збиваємо його виделкою. Потім додаємо його в кабачкову масу разом із борошном, сіллю та перцем. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї тісто ложкою, формуючи невеликі круглі або овальні млинці. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім, коли оладки схопляться і трохи підрум'яняться, перевертаємо їх на другий бік. Смажимо до помірної золотавої скоринки. Потім перекладаємо на блюдо, вистелене паперовими рушниками, щоб увібрався зайвий жир.

Перед подачею нарізаємо філе слабосоленого лосося невеликими шматочками та тремо на терці твердий сир.

Подаємо оладки із кабачка зі сметаною, поклавши на них шматочки нарізаного лосося та посипавши все разом сиром. Якщо ви хочете зробити більш ситний варіант сніданку, додайте до цієї страви зварене яйце пашот.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні