Лайм

Топ-3 салати з тунцем, які варто спробувати: смачні рецепти на вечерю

Ці страви не вимагають складних інгредієнтів

Консервований тунець - незамінний інгредієнт для приготування ароматної пасти, бутербродів та легких смачних салатів. Ділимося перевіреними рецептами, які стануть у нагоді як для повсякденного меню, так і для святкової вечері, коли закуску потрібно спорудити нашвидкуруч.

Фото: Getty Images

Зелений салат із тунцем, фетою та солоними огірками

Інгредієнти: консервований тунець (2 банки по 80 г), сир фета (40 г), солоні мариновані огірки (2 шт.), цибуля зелена (пучок), лимонний сік (1 ч.л.), цукор (щіпка).

Приготування: Мариновані огірки та цибулю дрібно поріжте, злийте рідину з тунця, розімніть виделкою разом із сиром фета, додайте лимонний сік та цукор. Змішайте всі інгредієнти та подавайте як закуску з чорним житнім хлібом або тостами. За бажання 1 банку тунця можна замінити вареним яйцем.

Салат із тунцем та авокадо

Інгредієнти: консервований тунець у власному соку (2 банки по 80 г), червона цибуля (1 шт.), петрушка (1 пучок), дижонська гірчиця (½ ст. л.), стиглий авокадо (1 шт.), сіль та перець за смаком.

Приготування: з банки тунця злити рідину, дрібно нарізати цибулю і петрушку. Тунець подрібнити вилкою. Стиглий м'який авокадо перетворіть на пюре. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль та перець. Якщо у вас немає авокадо, можна замінити його столовою ложкою майонезу або звичайного грецького йогурту. Також за бажання можна додати нарізані дрібними кубиками свіжі яблука, огірки чи капусту.

Фото: Getty Images

Салат із тунцем та яйцем Середземноморський

Інгредієнти: зелений салат (1 головка), помідори (200 г), червона цибуля (1 шт.), огірок (1 шт.), зелений перець (1 шт.), сир фета (50 г), оливки без кісточок (50) г), консервований тунець (2 банки), зварені круто яйця (2 шт.), червоний винний оцет, оливкова олія, орегано, перець за смаком.

Приготування: Листя салату порвіть, поріжте помідори, огірок і фету невеликими кубиками, цибулю - півкільцями, яйця - на 4 частини. З'єднайте інгредієнти у великій мисці з оливками. Тунець без рідини полийте оцтом, приправте перцем і орегано, додайте кілька столових ложок оливкової олії та акуратно перемішайте з рештою салату.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї