Лайм

Як приготувати смачну пасту з тунцем та базиліком: простий рецепт за 30 хвилин

Швидка страва сподобається шанувальникам італійської кухні

Далеко не завжди з макаронів та соусу виходить вдала паста: смак і запах можуть відрізнятися від ресторанних, через що бажання експериментувати з італійською кухнею зникає. Особливо часто помилку роблять у приготуванні простої пасти з консервованим тунцем, змішуючи усі інгредієнти у тарілці. Така страва не порадує смаком, адже в ній пропущені важливі особливості рецепту. Розповідаємо, як зробити пасту з тунцем по-справжньому смачною.

Інгредієнти (на 4 порції): 500 г рігатоні, пенне або іншої пасти у формі трубочок із рифленою поверхнею; 2 банки якісного консервованого тунця в оливковій олії; 2 банки по 400 г консервованих помідорів-сливок; 1 червона цибулина; 1 свіжий гострий перець; 1 чайна ложка меленої кориці; пучок свіжого базиліку; цедра та сік 2 невеликих лимонів.

Важливо: консервовані помідори можна замінити свіжими, якщо в нижній частині надрізати їх хрестом, занурити в окріп на 10 секунд і зняти шкірку. Також приділіть особливу увагу консервованому тунцю: погана риба може зіпсувати всю страву, даючи неприємний аромат та присмак.

Фото: Getty Images

Приготування:

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Стручок червоного гострого перцю очистіть від насіння і подрібніть (краще робити це у рукавичках). Базилік розділіть на листя та стебла; стебла дрібно порубайте. Цедру лимонів слід натерти на дрібній тертці, а сік вичавити в чашку.

Розігрійте на сковороді з товстим дном трохи оливкової олії та обсмажте на слабкому вогні цибулю та гострий перець із корицею та стеблами базиліка. Це займе близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.

Збільшіть вогонь, додайте помідори та тунець, посоліть. Помідори роздавіть, доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте протягом 20 хвилин, перемішуючи ложкою. За смаком додайте сіль та чорний мелений перець.

Зваріть пасту у підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Готову пасту відкиньте на друшляк, але не промивайте під проточною водою. Пересипте пасту в сковороду з соусом, додайте кілька крапель оливкової олії, порване листя базиліку, цедру та сік лимона, перемішайте і подавайте до столу.

Якщо паста здасться занадто сухою, можна додати до соусу трохи води, в якій варилися макаронні вироби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні