Лайм

Як приготувати смачну пасту з тунцем та базиліком: простий рецепт за 30 хвилин

Швидка страва сподобається шанувальникам італійської кухні

Далеко не завжди з макаронів та соусу виходить вдала паста: смак і запах можуть відрізнятися від ресторанних, через що бажання експериментувати з італійською кухнею зникає. Особливо часто помилку роблять у приготуванні простої пасти з консервованим тунцем, змішуючи усі інгредієнти у тарілці. Така страва не порадує смаком, адже в ній пропущені важливі особливості рецепту. Розповідаємо, як зробити пасту з тунцем по-справжньому смачною.

Інгредієнти (на 4 порції): 500 г рігатоні, пенне або іншої пасти у формі трубочок із рифленою поверхнею; 2 банки якісного консервованого тунця в оливковій олії; 2 банки по 400 г консервованих помідорів-сливок; 1 червона цибулина; 1 свіжий гострий перець; 1 чайна ложка меленої кориці; пучок свіжого базиліку; цедра та сік 2 невеликих лимонів.

Важливо: консервовані помідори можна замінити свіжими, якщо в нижній частині надрізати їх хрестом, занурити в окріп на 10 секунд і зняти шкірку. Також приділіть особливу увагу консервованому тунцю: погана риба може зіпсувати всю страву, даючи неприємний аромат та присмак.

Фото: Getty Images

Приготування:

Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Стручок червоного гострого перцю очистіть від насіння і подрібніть (краще робити це у рукавичках). Базилік розділіть на листя та стебла; стебла дрібно порубайте. Цедру лимонів слід натерти на дрібній тертці, а сік вичавити в чашку.

Розігрійте на сковороді з товстим дном трохи оливкової олії та обсмажте на слабкому вогні цибулю та гострий перець із корицею та стеблами базиліка. Це займе близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.

Збільшіть вогонь, додайте помідори та тунець, посоліть. Помідори роздавіть, доведіть соус до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте протягом 20 хвилин, перемішуючи ложкою. За смаком додайте сіль та чорний мелений перець.

Зваріть пасту у підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Готову пасту відкиньте на друшляк, але не промивайте під проточною водою. Пересипте пасту в сковороду з соусом, додайте кілька крапель оливкової олії, порване листя базиліку, цедру та сік лимона, перемішайте і подавайте до столу.

Якщо паста здасться занадто сухою, можна додати до соусу трохи води, в якій варилися макаронні вироби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Постійно доводять свою думку: астрологи назвали головних сперечальників Зодіаку

Астрологи розповіли, які знаки Зодіаку сперечаються в будь-якій ситуації – Овни, Леви, Стрільці

У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати

Як приготувати настої зі свіжовикопаного чи висушеного чистотілу, а також як їх застосовувати для боротьби з комахами-шкідниками  

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців