На вихідних хочеться поекспериментувати зі звичним меню та приготувати для своєї родини щось небанальне. І якщо ви вже робили сирні гомбовці по-закарпатськи, цього разу посмажте солоні сирники з бринзою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: бринза (250 г), сир (350 г), яйце (1 шт.), борошно (3-4 ст. л.), сіль, перець, рослинна олія (2 ст. л.), зелень (кінза, базилік, петрушка, кріп).
Приготування:
Сир перетираємо через сито в глибоку миску і з'єднуємо з бринзою. Перемішуємо і вбиваємо яйце, а також перчимо і солимо - якщо сир не дуже солоний.
Будь-яку зелень (кінзу, базилік, петрушку, кріп) промиваємо під проточною водою і розкладаємо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Додаємо в сирну масу борошно та нарізану зелень. Перемішуємо і формуємо руками невеликі кульки або шайби, які потім обвалюємо в борошні з усіх боків.
Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією та викладаємо на неї першу порцію солоних сирників. Коли вони підрум'яняться з одного боку, акуратно перевертаємо їх за допомогою силіконової лопатки. Смажимо з другого боку до золотистої скоринки, а потім перекладаємо на блюдо, вистелене паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир.
Проробляємо те саме з іншими заготовками з сирної маси.
Готові сирники подаємо до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком разом із сім'єю чи друзями.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні сирники без борошна.
- Читайте також на theLime, як заморозити сирники та зробити їх у будь-який час за 5 хвилин.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.