Лайм

Як приготувати ароматні сирники з бринзою та зеленню: простий рецепт

Спробуйте незвичне поєднання смаків

На вихідних хочеться поекспериментувати зі звичним меню та приготувати для своєї родини щось небанальне. І якщо ви вже робили сирні гомбовці по-закарпатськи, цього разу посмажте солоні сирники з бринзою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: бринза (250 г), сир (350 г), яйце (1 шт.), борошно (3-4 ст. л.), сіль, перець, рослинна олія (2 ст. л.), зелень (кінза, базилік, петрушка, кріп).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Сир перетираємо через сито в глибоку миску і з'єднуємо з бринзою. Перемішуємо і вбиваємо яйце, а також перчимо і солимо - якщо сир не дуже солоний.

Будь-яку зелень (кінзу, базилік, петрушку, кріп) промиваємо під проточною водою і розкладаємо на паперових рушниках, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Додаємо в сирну масу борошно та нарізану зелень. Перемішуємо і формуємо руками невеликі кульки або шайби, які потім обвалюємо в борошні з усіх боків.

Добре розігріваємо сковороду з рослинною олією та викладаємо на неї першу порцію солоних сирників. Коли вони підрум'яняться з одного боку, акуратно перевертаємо їх за допомогою силіконової лопатки. Смажимо з другого боку до золотистої скоринки, а потім перекладаємо на блюдо, вистелене паперовими серветками, щоб увібрався зайвий жир.

Проробляємо те саме з іншими заготовками з сирної маси.

Готові сирники подаємо до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком разом із сім'єю чи друзями.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок

Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний врожай: рекомендації агронома

Як визначити оптимальний час і температуру води для поливу огірків, а також у чому переваги та недоліки ранкового та вечірнього поливу