Лайм

Як приготувати ніжні сирні гомбовці по-закарпатськи: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю незвичною стравою на сніданок

Багато господинь знають, що сніданок - це один із основних прийомів їжі, який повинен бути не тільки смачним, а й корисним. І якщо ви вже робили сирники без борошна, цього разу приготуйте сирні гомбовці по-закарпатськи. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: сир (250 г), манна крупа (80 г), яйце (1 шт.), цукор (40 г), панірувальні сухарі (30 г), масло вершкове (50 г), сметана (40 г), сіль (Щіпка).

Також можна урізноманітнити їх різними начинками: наприклад, вишнею, сливами, полуницею.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Ставимо на плиту велику каструлю з водою і доводимо до кипіння. Не забуваймо посолити воду.

Жирний сир ретельно перетираємо через сито. Висипаємо його в миску і додаємо цукор та яйце. Потім всипаємо манку, перемішуємо та залишаємо приблизно на 15-20 хвилин для набухання у холодильнику.

Потім формуємо із підготовленої сирної маси кульки. Їхній діаметр повинен бути приблизно 4-5 см.

Якщо ви вирішили готувати гомбовці з начинкою, необхідно промити ягоди або фрукти, потім висушити їх на паперових рушниках, якщо є, вийняти кісточки, а також злегка притрусити цукром. Потім рівномірно розподіляємо сирну масу навколо ягоди. Проробляємо те саме, поки не закінчиться маса і начинка.

Відправляємо гомбовці в каструлю з окропом. Варимо їх під кришкою від 3 до 7 хвилин (залежно від розміру) або доти, доки вони не спливуть на поверхню.

Тим часом розігріваємо сковороду із вершковим маслом. Обсмажуємо на ній панірувальні сухарі до золотистого кольору – приблизно 3-5 хвилин. Додаємо до них цукор, перемішуємо, тримаємо на плиті ще 30 секунд і знімаємо з вогню.

Зварені гомбовці виймаємо за допомогою шумівки, даємо стекти воді. Викладаємо їх на тарілку і посипаємо зверху підсмаженими сухарями (або ж можна кожен обваляти з усіх боків). Їх також можна полити сметаною – але бажано, щоб вона була не холодною.

Подаємо до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні