Лайм

Печемо вдома повітряну шарлотку з капустою: простий рецепт

Зробіть пиріг, від якого будуть у захваті і дорослі, і діти

Чимало господинь полюбляють експериментувати з класичними рецептами страв, замінюючи в них ті чи інші інгредієнти. І якщо ви робили восени шарлотку з гарбузом, цього разу спробуйте приготувати цей пиріг із квашеною капустою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (300 г), вершкове масло або маргарин (100 г), яйця (3 шт.), розпушувач (1 ч. л.), цукор (1-2 ст. л.), квашена капуста (250 г) , болгарський перець (1 шт.), цибуля (1 шт.), манна крупа (для посипання форми), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося начинкою для шарлотки. Для цього необхідно промити під проточною водою цибулю та болгарський перець. Цибулю очищаємо від лушпиння, а перець розрізаємо і вичищаємо насіння та білі прожилки. Нарізаємо дрібно цибулю, а перець – середнім кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї спочатку цибулю. Щоб вона не пригоріла, додаємо щіпку цукру. Обсмажуємо, потім додаємо болгарський перець. Квашену капусту злегка віджимаємо, щоб вийшла зайва волога. Додаємо в сковороду до решти овочів і продовжуємо тушкувати. Солимо, перчимо, перемішуємо. Знімаємо начинку для шарлотки з вогню і чекаємо, поки вона охолоне.

Вершкове масло або маргарин (або рослинно-молочну суміш) розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У мисці збиваємо яйця із цукром до появи піни. В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Змішуємо розтоплене масло, яєчну суміш і просіяне борошно.

Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°C. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім присипаємо манкою - це необхідно для того, щоб у пирога була хрустка скоринка.

Змішуємо начинку, що остигнула, і рідке тісто, а потім переливаємо все разом у підготовлену форму. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо 30-35 хвилин – залежно від потужності.

Потім виймаємо пиріг і даємо йому трохи остигнути. Розрізаємо на порційні шматочки апетитну шарлотку з капустою та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times