Лайм

Печемо вдома повітряну шарлотку з капустою: простий рецепт

Зробіть пиріг, від якого будуть у захваті і дорослі, і діти

Чимало господинь полюбляють експериментувати з класичними рецептами страв, замінюючи в них ті чи інші інгредієнти. І якщо ви робили восени шарлотку з гарбузом, цього разу спробуйте приготувати цей пиріг із квашеною капустою. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: борошно (300 г), вершкове масло або маргарин (100 г), яйця (3 шт.), розпушувач (1 ч. л.), цукор (1-2 ст. л.), квашена капуста (250 г) , болгарський перець (1 шт.), цибуля (1 шт.), манна крупа (для посипання форми), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося начинкою для шарлотки. Для цього необхідно промити під проточною водою цибулю та болгарський перець. Цибулю очищаємо від лушпиння, а перець розрізаємо і вичищаємо насіння та білі прожилки. Нарізаємо дрібно цибулю, а перець – середнім кубиком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо на неї спочатку цибулю. Щоб вона не пригоріла, додаємо щіпку цукру. Обсмажуємо, потім додаємо болгарський перець. Квашену капусту злегка віджимаємо, щоб вийшла зайва волога. Додаємо в сковороду до решти овочів і продовжуємо тушкувати. Солимо, перчимо, перемішуємо. Знімаємо начинку для шарлотки з вогню і чекаємо, поки вона охолоне.

Вершкове масло або маргарин (або рослинно-молочну суміш) розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У мисці збиваємо яйця із цукром до появи піни. В інший посуд просіюємо через сито борошно з розпушувачем. Змішуємо розтоплене масло, яєчну суміш і просіяне борошно.

Духовку розігріваємо заздалегідь до 180°C. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім присипаємо манкою - це необхідно для того, щоб у пирога була хрустка скоринка.

Змішуємо начинку, що остигнула, і рідке тісто, а потім переливаємо все разом у підготовлену форму. Ставимо в гарячу духовку та випікаємо 30-35 хвилин – залежно від потужності.

Потім виймаємо пиріг і даємо йому трохи остигнути. Розрізаємо на порційні шматочки апетитну шарлотку з капустою та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину