Лайм

Печемо домашнє вівсяне печиво із пластівців: простий рецепт

Це не лише легко, але ще й корисно

Наближається найромантичніше свято - День святого Валентина. А це означає, що настав час запастися перевіреними, але при цьому легкими рецептами, які порадують ваших близьких. І якщо ви вже дізналися, як приготувати фігурне пісочне печиво, цього разу спробуйте зробити не менш смачні ласощі - домашнє печиво з вівсяних пластівців.

Найбільший плюс полягає в тому, що на приготування цієї страви знадобиться мінімум часу та сил. Склад делікатесу дуже простий, але при цьому він неймовірно корисний. У вівсяних пластівцях містяться вітаміни, жирні кислоти, макро та мікроелементи, які позитивно впливають на організм: знижують рівень холестерину в крові, розширюють дрібні судини головного мозку, мають м'яку седативну дію на психоемоційний стан людини, виводять шлаки, нормалізують метаболізм, зібраність та працездатність.

Фото: unsplash.com

Отже, для приготування печива візьміть: вершкове масло - 120 г, борошно - 120 г, вівсяні пластівці - 150 г, цукор - 60 г, сіль - щіпка, яйце - 1 шт, кориця - 1/2 ч. л, сода - 1 /2 ч. л, сік лимона для гасіння соди, ванільний цукор – 1 ч. л, цукрова пудра для подачі. За бажанням до тіста можна додати сухофрукти, шматочки шоколаду, свіжі або сушені ягоди.

Фото: unsplash.com

Рецепт печива: в окремій ємності змішайте м'яке вершкове масло, цукор та ванільний цукор. Все ретельно перемішайте. Додайте туди яйце, сіль, корицю, соду, гашену лимонним соком. Потім насипте борошно та вівсяні пластівці, ще раз добре перемішайте. Готове тісто має вийти трохи липким на дотик.

З цієї суміші починайте відщипувати маленькі шматочки та формуйте з них кульки. Зробіть так із усім тістом. Після чого викладайте вівсяне печиво на деко з невеликою відстанню один від одного. Кожну кульку злегка притисніть рукою. Деко попередньо рекомендується застелити папером для випічки або змастити олією. З тих пропорцій, які вказані вище, у вас вийде 12-15 штук смачного та ароматного печива.

Фото: unsplash.com

Випікати десерт потрібно лише 10 хвилин у розігрітій духовці при температурі 180 градусів (до золотистого кольору). Дістаємо виріб із духовки після закінчення цього часу. Потім даємо охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою. Домашнє печиво готове, можна насолоджуватися неповторним смаком!

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні