Після важкого трудового дня хочеться розслабитись за чашкою ароматного чаю з домашньою випічкою. І якщо у вас немає часу, щоб зробити бісквітний торт з ананасами та маскарпоне, спробуйте спекти шоколадний десерт у мікрохвильовій печі. theLime підібрав для вас простий і смачний рецепт.
Інгредієнти: борошно (4 ст. л.), цукор (3 ст. л.), какао-порошок (1,5 ст. л.), молоко (3 ст. л.), яйця (2 шт.), розпушувач (0,5 ч. л.), ванільний цукор (5 г), олія (3 ст. л.), шоколад (200 г), волоські горіхи (150 г).
Приготування:
У невелику миску розбиваємо яйця і додаємо до них молоко, цукор та олію. Збиваємо все разом до однорідності вінчиком вручну або за допомогою міксера.
Потім просіюємо через сито борошно. Це необхідно, щоб у тісто не потрапили різні часточки сміття з пакета, а також щоб наситити випічку киснем. Потім додаємо какао-порошок, який також можна просіяти через сито. Наприкінці - розпушувач і ванілін або ванільний цукор. Перемішуємо тісто – по консистенції воно має бути як густа сметана.
Форму для випічки в мікрохвильовій печі змащуємо рослинною олією або вершковим маслом, за бажанням вистилаємо дно пергаментним папером. Перекладаємо тісто в неї, розрівнюємо силіконовою лопаткою. У середині робимо невелике поглиблення – це необхідно для того, щоб тісто не піднялося гіркою у процесі випічки, а залишилося рівним.
Ставимо форму з тістом в мікрохвильову піч і закриваємо дверцята. Вибираємо режим: потужність – 900 W і час – близько 3-5 хвилин. Включаємо та випікаємо близько 3 хвилин, потім відкриваємо та перевіряємо готовність, якщо бісквіт приготувався не до кінця – включаємо ще на 1-2 хвилини. Після сигналу відключення залишаємо його ще приблизно на 5 хвилин усередині, щоб він дійшов.
Виймаємо готовий шоколадний бісквіт із мікрохвильової печі, а потім із форми. Ставимо його на решітку, щоб він остаточно остигнув. Потім розрізаємо на 2 чи 3 частини.
Кожен корж просочуємо цукровим сиропом або змащуємо сметанним кремом, шоколадною пастою, вареним згущеним молоком, збитими вершками. Збираємо торт та поливаємо його зверху розтопленим шоколадом.
Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді або в духовці та подрібнюємо. Посипаємо ними зверху шоколадний торт. Ставимо його в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
Подаємо апетитний торт до столу, ріжемо на порційні шматочки та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як спекти ароматний французький бісквіт до чаю.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний банановий торт із вершками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.