img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Французький бісквіт рецепт - як спекти в духовці ароматний десерт
Спробуйте приготувати такі ласощі на десерт

Як спекти ароматний французький бісквіт до чаю: простий рецепт

Середа, 16 лютого 2022, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Чимало господинь полюбляють експериментувати з випічкою. І якщо ви вже балували своїх близьких домашнім празьким тортом, цього разу зробіть французький бісквіт Женуаз до сімейного чаювання. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Женуаз або генуезький бісквіт – вид бісквіту з яєць, борошна, цукру та вершкового масла, який готують за особливою технологією з тією самою назвою. Рецепт з'явився у Генуї приблизно 300 років тому.

Інгредієнти: борошно (140 г), крохмаль (40 г), вершкове масло (80 г), яйця (6 шт.), жовток (1 шт.), цукор (180 г), ванільний цукор (ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У невеликій мисці або сотейнику з'єднуємо яйця, один жовток, цукор та сіль, перемішуємо. Ставимо на плиту іншу каструлю і наливаємо у неї воду, чекаємо, поки вода закипить. Потім на водяну баню відправляємо миску з яєчною сумішшю - але так, щоб її дно не торкалося поверхні води. Нагріваємо приблизно до 38-40°C (але щоб яйця не згорнулися), при цьому весь час помішуємо вінчиком. Коли цукор повністю розчиниться, знімаємо з вогню.

Потім збиваємо масу міксером до дуже щільного стану.

Тим часом борошно та кукурудзяний крохмаль просіюємо через сито. Змішуємо їх та вводимо в тісто у два етапи.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Беремо близько 2-3 ст. л. тіста і додаємо до нього м'яке масло. Відправляємо цю частину до бісквітної маси, ретельно перемішуючи.

Духовку заздалегідь ставимо розігріватись до 175°C. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Переливаємо тісто у форму та випікаємо у розігрітій духовці 25-30 хвилин. Щоб перевірити готовність, можна проткнути тісто дерев'яною шпажкою.

Дістаємо ароматний французький бісквіт із духовки і даємо йому трохи охолонути. Виймаємо його з форми і залишаємо до повного остигання на решітці. Потім загортаємо його в харчову плівку та даємо відлежатись декілька годин у холодильнику.

Французький бісквіт Женуаз можна подавати до столу так, посипавши цукровою пудрою, або розрізати його на коржі та зібрати з нього торт, доповнивши його кремом і начинкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Французький бісквіт рецепт - як спекти в духовці ароматний десерт
img

Новини

16:00 Скручується та сохне листя на помідорах: як врятувати овоч
15:50 На Гаваях відступив океан і відкрив петрогліфи, яким понад 1000 років
15:49 Хотів вивезти ухилянтів до Молдови: ДБР повідомило про підозру правоохоронцю
15:26 Олена Зеленська у чорних джинсах і сорочці відвідала дитячий табір на Буковині
15:21 РФ вдарила по черзі за гуманітаркою на Харківщині: є загиблі та поранені
14:56 Долар відновлює позиції завдяки торговим угодам Трампа
14:54 Індія ліквідувала трьох бойовиків, відповідальних за напад на туристів у Кашмірі
14:49 На Хмельниччині депутат забув задекларувати літак
14:37 На Львівщині затримали адвоката: організував схему для ухилянтів і погрожував судді вбивством
14:20 МОН назвало три найпопулярніші спеціальності серед вступників 2025 року
14:20 Відновлення IT-систем «Аерофлоту» після кібератаки може зайняти до року — росЗМІ
14:13 Нацбанк хоче вилучити з обігу монету номіналом 10 копійок
13:58 У Кіровоградській області співробітник ТЦК «скасовував» розшук військовозобов’язаних
13:57 РФ стягує резерви до Покровська – головна мета наступу на Донеччині, – НГУ
img Суспільство
13:48 Уже понад 52% звернень у «Дії» обробляє штучний інтелект — Федоров
До всіх новин
Французький бісквіт рецепт - як спекти в духовці ароматний десерт
Спробуйте приготувати такі ласощі на десерт

Як спекти ароматний французький бісквіт до чаю: простий рецепт

Середа, 16 лютого 2022, 08:01
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Чимало господинь полюбляють експериментувати з випічкою. І якщо ви вже балували своїх близьких домашнім празьким тортом, цього разу зробіть французький бісквіт Женуаз до сімейного чаювання. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Женуаз або генуезький бісквіт – вид бісквіту з яєць, борошна, цукру та вершкового масла, який готують за особливою технологією з тією самою назвою. Рецепт з'явився у Генуї приблизно 300 років тому.

Інгредієнти: борошно (140 г), крохмаль (40 г), вершкове масло (80 г), яйця (6 шт.), жовток (1 шт.), цукор (180 г), ванільний цукор (ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У невеликій мисці або сотейнику з'єднуємо яйця, один жовток, цукор та сіль, перемішуємо. Ставимо на плиту іншу каструлю і наливаємо у неї воду, чекаємо, поки вода закипить. Потім на водяну баню відправляємо миску з яєчною сумішшю - але так, щоб її дно не торкалося поверхні води. Нагріваємо приблизно до 38-40°C (але щоб яйця не згорнулися), при цьому весь час помішуємо вінчиком. Коли цукор повністю розчиниться, знімаємо з вогню.

Потім збиваємо масу міксером до дуже щільного стану.

Тим часом борошно та кукурудзяний крохмаль просіюємо через сито. Змішуємо їх та вводимо в тісто у два етапи.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Беремо близько 2-3 ст. л. тіста і додаємо до нього м'яке масло. Відправляємо цю частину до бісквітної маси, ретельно перемішуючи.

Духовку заздалегідь ставимо розігріватись до 175°C. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Переливаємо тісто у форму та випікаємо у розігрітій духовці 25-30 хвилин. Щоб перевірити готовність, можна проткнути тісто дерев'яною шпажкою.

Дістаємо ароматний французький бісквіт із духовки і даємо йому трохи охолонути. Виймаємо його з форми і залишаємо до повного остигання на решітці. Потім загортаємо його в харчову плівку та даємо відлежатись декілька годин у холодильнику.

Французький бісквіт Женуаз можна подавати до столу так, посипавши цукровою пудрою, або розрізати його на коржі та зібрати з нього торт, доповнивши його кремом і начинкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••