Лайм

Як спекти ароматний французький бісквіт до чаю: простий рецепт

Спробуйте приготувати такі ласощі на десерт

Чимало господинь полюбляють експериментувати з випічкою. І якщо ви вже балували своїх близьких домашнім празьким тортом, цього разу зробіть французький бісквіт Женуаз до сімейного чаювання. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Женуаз або генуезький бісквіт – вид бісквіту з яєць, борошна, цукру та вершкового масла, який готують за особливою технологією з тією самою назвою. Рецепт з'явився у Генуї приблизно 300 років тому.

Інгредієнти: борошно (140 г), крохмаль (40 г), вершкове масло (80 г), яйця (6 шт.), жовток (1 шт.), цукор (180 г), ванільний цукор (ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У невеликій мисці або сотейнику з'єднуємо яйця, один жовток, цукор та сіль, перемішуємо. Ставимо на плиту іншу каструлю і наливаємо у неї воду, чекаємо, поки вода закипить. Потім на водяну баню відправляємо миску з яєчною сумішшю - але так, щоб її дно не торкалося поверхні води. Нагріваємо приблизно до 38-40°C (але щоб яйця не згорнулися), при цьому весь час помішуємо вінчиком. Коли цукор повністю розчиниться, знімаємо з вогню.

Потім збиваємо масу міксером до дуже щільного стану.

Тим часом борошно та кукурудзяний крохмаль просіюємо через сито. Змішуємо їх та вводимо в тісто у два етапи.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Беремо близько 2-3 ст. л. тіста і додаємо до нього м'яке масло. Відправляємо цю частину до бісквітної маси, ретельно перемішуючи.

Духовку заздалегідь ставимо розігріватись до 175°C. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або застилаємо пергаментним папером. Переливаємо тісто у форму та випікаємо у розігрітій духовці 25-30 хвилин. Щоб перевірити готовність, можна проткнути тісто дерев'яною шпажкою.

Дістаємо ароматний французький бісквіт із духовки і даємо йому трохи охолонути. Виймаємо його з форми і залишаємо до повного остигання на решітці. Потім загортаємо його в харчову плівку та даємо відлежатись декілька годин у холодильнику.

Французький бісквіт Женуаз можна подавати до столу так, посипавши цукровою пудрою, або розрізати його на коржі та зібрати з нього торт, доповнивши його кремом і начинкою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні