Лайм

3 салати з беконом, які може зробити кожний: прості рецепти

Поекспериментуйте на вихідних

На вихідних хочеться урізноманітнити звичне меню новими стравами. І якщо ви вже балували рідних салатом із куркою та корейською морквою, приготуйте також ситний салат із беконом. theLime підібрав для вас кілька варіантів з різними інгредієнтами та заправками.

Салат з авокадо та беконом

Інгредієнти: авокадо (1 шт.), бекон (100 г), кедрові горіхи (50 г), шпинат (150 г), оливкова олія (3 ст. л.), мелений чорний перець (за смаком), бальзамічний оцет (за смаком).

Приготування:

Бекон ріжемо на тонкі смужки. Викладаємо їх на суху сковороду та ставимо на плиту – розігрівати сковороду заздалегідь не потрібно. Обсмажуємо на середньому вогні – повинні вийти хрусткі чіпси.

Кедрові горіхи очищаємо від шкаралупи. Розігріваємо сковороду без олії, викладаємо їх, обсмажуємо кілька хвилин. Як тільки вони стануть коричнево-золотавого кольору, знімаємо з плити.

Авокадо очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими слайсами. Листя шпинату промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Для заправки змішуємо в невеликій піалі оливкову олію, чорний перець та бальзамічний оцет.

Усі інгредієнти перекладаємо в салатник, заправляємо та перемішуємо.

Фото: pixabay.com

Салат із беконом та грушею

Інгредієнти: рукола (300 г), бекон (100 г), груша (1 шт.), помідори чері (100 г), пармезан (за смаком), кедрові горіхи (за смаком), болгарський перець (1 шт.).

Приготування:

Рукколу промиваємо у проточній воді та викладаємо на паперові рушники, щоб вона обсохла. Помідори чері, грушу та болгарський перець також споліскуємо у воді, з останнього вирізаємо насіннєву коробку та білі прожилки. Перець і грушу ріжемо часточками, а помідори чері - навпіл.

Беремо сковороду, капаємо кілька крапель оливкової олії та викладаємо на неї бекон та нарізані груші. Обсмажуємо бекон до золотавої скоринки, а груші – до напівпрозорості. Перекладаємо їх на тарілку, а на гарячу сковороду відправляємо перець, який потрібно обсмажити до м'якості.

Кедрові горіхи можна додавати в салат так чи підрум'янити на сковороді без олії.

У салатник викладаємо руколу, потім помідори чері, бекон, груші та болгарський перець. Можна збризнути салат оливковою олією. Посипаємо кедровими горіхами і тремо зверху трохи пармезану.

Фото: pinterest.com

Салат із беконом та броколі

Інгредієнти: бекон (100 г), яблучний оцет (3 ст. л.), гірчиця (1 ч. л.), болгарський перець (1 шт.), зелена цибуля (1 пучок), броколі (500 г), олія (2 ст. л.), помідори (2 шт.), цукор, сіль, мелений чорний перець.

Приготування:

Бекон викладаємо на сковороду і обсмажуємо близько 10 хвилин, потім перекладаємо його на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.

Жир, що залишився на сковороді, не зливаємо - на його основі приготуємо соус. Додаємо до нього гірчицю, оцет, сіль, цукор та чорний мелений перець. Доводимо до кипіння, додаємо олію, перемішуємо, тушкуємо кілька хвилин і знімаємо з вогню.

Зелену цибулю промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно нарізаємо і додаємо в соус.

Броколі розрізаємо на суцвіття. Ставимо на плиту сотейник, чекаємо, поки в ньому закипить вода, солимо її і кидаємо туди капусту. Відварюємо 3-5 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода.

Солодкий перець та помідори промиваємо, з перцю вирізаємо насіннєву коробку та ріжемо його соломкою. Помідори нарізаємо кубиком.

Викладаємо всі інгредієнти в салатник, перемішуємо та заправляємо соусом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні