Класичний салат Цезар з куркою, листям салату, домашніми грінками та сиром пармезан подобається багатьом, але далеко не завжди соус Цезар з магазину відповідає заявленим характеристикам. Невдалий дресинг легко може зіпсувати страву, зробити її занадто жирною і надмірно часниковою. Розповідаємо, як готувати Цезар і чим заправити салат, щоб він був смачним, як у ресторані.
Інгредієнти для салату Цезар: куряча грудка без шкіри і кісток (2 шт.), білий хліб з хрусткою скоринкою (4 товсті скибочки), салат ромен або латук (1 головка), оливкова олія (3 ст. ложки).
Інгредієнти для соусу Цезар: часник (1 зубчик), анчоуси (2 шт. з банки), майонез (5 ст.л.), пармезан (50 г), винний оцет (1 ст.л.).
Приготування:
Духовку розігрійте до 200 градусів. Скибочки чіабатти чи білого хліба наріжте великими кубиками. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть хліб і полийте 2 столовими ложками оливкової олії. Трохи посоліть і випікайте 10 хвилин, кілька раз перевертаючи грінки.
Курячі грудки натріть оливковою олією і приправте за смаком сіллю та перцем. Розігрійте сковороду на середньому вогні, викладіть курку та обсмажуйте з кожного боку по 4 хвилини. Готовність курки можна перевірити за допомогою ножика: надріжте товсту частину і переконайтеся, що м'ясо стало білим.
Зубчик часнику очистіть і пропустіть через прес. Анчоус розімніть виделкою. Натріть жменю сиру пармезан, змішайте з часником, анчоусами та 5 столовими ложками майонезу. Додайте винний оцет. Заправка для Цезаря не повинна бути густішою за йогурт, тому при необхідності розбавте її парою чайних ложок води.
Салат ромен або латук порвіть на великі шматки і покладіть у миску. Курку наріжте смужками і половину викладіть на листя салату разом із половиною грінок. Влийте більшу частину заправки для Цезаря, акуратно перемішайте. Зверху викладіть курку і грінки, що залишилася, полийте заправкою і посипте пармезаном.
Оригінальний соус для салату Цезар
У класичній заправці для салату Цезар є яйця та вустерський соус. Якщо ви вирішите його придбати, спробуйте приготувати дресинг за оригінальним рецептом.
Зваріть два яйця протягом 1 хвилини, розбийте їх і вилийте в ємність. Збийте яйця віночком, додайте винний оцет (1 ст.л.), лимонний сік (1 ст.л.), розчавлений часник (1 зубчик), 1 чайну ложку вустерського соусу і 1 чайну ложку діжонської гірчиці. Збийте суміш віночком, тонким струмком влийте рафіновану оливкову олію (100 г), додайте сіль і перець, ще раз збийте. Домашній соус Цезар повинен мати кремову, а не олійну консистенцію.
- Читайте, як зробити смачний та густий домашній майонез для салатів.
- Раніше ми перерахували топ-3 найкращих салати з тунцем, які можна приготувати на вечерю.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.