Лайм

Як приготувати млинці на кефірі - простий рецепт від Тетяни Литвинової на Масляну

Ніжні та ароматні млинці будуть незамінною стравою на свято

Напередодні Масляного тижня господині починають запасатися рецептами млинців від відомих кулінарів. Якщо ви вже взяли на озброєння спосіб приготування млинцевого торта від Тетяни Литвинової, то тепер суддя "МастерШеф" радить придивитися до більш простої страви на Масляну - млинці на кефірі.

За словами кулінара, млинці за цим рецептом виходять тонкими та ніжними, як у мами в дитинстві. "Цей рецепт млинців - це мої перші спогади миттєвостей щастя з дитинства. Коли гарячий тонкий і мереживний млинець, відразу змащується вершковим маслом і присипається цукром, - він буквально тане в роті. Це можна порівняти з незабутніми задоволеннями. Дуже рекомендую скористатися цим рецептом!", - поділилася Литвинова в Instagram.

Фото: Кадр із відео

Інгредієнти: кефір 1% (500 мл), яйця (2 шт.), цукор для тіста (1 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), олія рослинна (40 мл), борошно пшеничне (220 г), вода гаряча (350 мл), сода (1 ч.л.), вершкове масло (50 г), цукор (50 г).

Приготування:

Половину кефіру змішайте з яйцями, додайте цукор, сіль, олію та борошно. Перемішайте до однорідності. Потім влийте окріп і частину кефіру, що залишилася, розмішайте. Додайте соду і знову перемішайте.

Смажте млинці на сковороді з двох боків. Гарячий млинець відразу змащуйте холодним вершковим маслом і тонко присипайте цукром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні