Напередодні Масляного тижня господині починають запасатися рецептами млинців від відомих кулінарів. Якщо ви вже взяли на озброєння спосіб приготування млинцевого торта від Тетяни Литвинової, то тепер суддя "МастерШеф" радить придивитися до більш простої страви на Масляну - млинці на кефірі.
За словами кулінара, млинці за цим рецептом виходять тонкими та ніжними, як у мами в дитинстві. "Цей рецепт млинців - це мої перші спогади миттєвостей щастя з дитинства. Коли гарячий тонкий і мереживний млинець, відразу змащується вершковим маслом і присипається цукром, - він буквально тане в роті. Це можна порівняти з незабутніми задоволеннями. Дуже рекомендую скористатися цим рецептом!", - поділилася Литвинова в Instagram.
Інгредієнти: кефір 1% (500 мл), яйця (2 шт.), цукор для тіста (1 ст.л.), сіль (0,5 ч.л.), олія рослинна (40 мл), борошно пшеничне (220 г), вода гаряча (350 мл), сода (1 ч.л.), вершкове масло (50 г), цукор (50 г).
Приготування:
Половину кефіру змішайте з яйцями, додайте цукор, сіль, олію та борошно. Перемішайте до однорідності. Потім влийте окріп і частину кефіру, що залишилася, розмішайте. Додайте соду і знову перемішайте.
Смажте млинці на сковороді з двох боків. Гарячий млинець відразу змащуйте холодним вершковим маслом і тонко присипайте цукром.
- Читайте також на theLime, як приготувати шоколадні млинці на молоці з начинкою. Спекіть гірку таких млинців, і рідні обов'язково оцінять ваші старання
- Також дізнайтеся, як зробити смачні млинці з гречаного борошна. Здивуйте свою сім'ю незвичайним рецептом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.