Напередодні Масляної чимало господинь експериментують з різними рецептами млинців, щоб знайти найідеальніший. І якщо ви вже робили тонкі заварні млинці на кефірі, цього разу здивуйте рідних варіантом цієї страви з гречаного борошна. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: гречне борошно (250 г), молоко (350 мл), вода (350 мл), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), вершкове масло (70-80 г).
Приготування:
Гречане борошно просіюємо через сито в глибоку миску. Додаємо до нього сіль, крижану воду та холодне молоко. Потім вбиваємо два яйця та ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Так як гречане борошно не містить глютена, деякі господині для клейкості додають в тісто на млинці кілька ложок пшеничного борошна. Ви можете експериментувати і так, і так.
Приблизно 50 г вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вливаємо його в тісто для млинців та перемішуємо за допомогою вінчика. За консистенцією воно має бути досить рідким і без грудочок. Якщо тісто вийшло густим, доливаємо трохи води.
Накриваємо тісто на гречані млинці харчовою плівкою і відставляємо приблизно на 1,5-2 години в холодильник, а можна і всю ніч.
Розігріваємо сковороду, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла. За допомогою ложки або половника наливаємо на розпечену сковороду трохи рідкого тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Чим тонше вийде млинець – тим краще. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться. Акуратно підчіпаємо його лопаткою та перевертаємо на інший бік. Тримаємо буквально 1-2 хвилини та знімаємо. Смажимо решту млинців, доки не закінчиться тісто.
Кожен млинець змащуємо вершковим маслом та подаємо до столу як з різними вареннями та джемами, так і з несолодкими начинками.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ароматні оладки із кабачка з лососем.
- Читайте також на theLime, як зробити на сніданок повітряні вівсяні панкейки з бананом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.