img

Новини

20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
До всіх новин
Млинці з гречаного борошна на воді - рецепт і поради приготування
Здивуйте свою родину

Як приготувати млинці з гречаного борошна: простий рецепт

Понеділок, 7 лютого 2022, 10:31
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Напередодні Масляної чимало господинь експериментують з різними рецептами млинців, щоб знайти найідеальніший. І якщо ви вже робили тонкі заварні млинці на кефірі, цього разу здивуйте рідних варіантом цієї страви з гречаного борошна. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: гречне борошно (250 г), молоко (350 мл), вода (350 мл), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), вершкове масло (70-80 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гречане борошно просіюємо через сито в глибоку миску. Додаємо до нього сіль, крижану воду та холодне молоко. Потім вбиваємо два яйця та ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Так як гречане борошно не містить глютена, деякі господині для клейкості додають в тісто на млинці кілька ложок пшеничного борошна. Ви можете експериментувати і так, і так.

Приблизно 50 г вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вливаємо його в тісто для млинців та перемішуємо за допомогою вінчика. За консистенцією воно має бути досить рідким і без грудочок. Якщо тісто вийшло густим, доливаємо трохи води.

Накриваємо тісто на гречані млинці харчовою плівкою і відставляємо приблизно на 1,5-2 години в холодильник, а можна і всю ніч.

Розігріваємо сковороду, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла. За допомогою ложки або половника наливаємо на розпечену сковороду трохи рідкого тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Чим тонше вийде млинець – тим краще. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться. Акуратно підчіпаємо його лопаткою та перевертаємо на інший бік. Тримаємо буквально 1-2 хвилини та знімаємо. Смажимо решту млинців, доки не закінчиться тісто.

Кожен млинець змащуємо вершковим маслом та подаємо до столу як з різними вареннями та джемами, так і з несолодкими начинками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Млинці з гречаного борошна на воді - рецепт і поради приготування
img

Новини

20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
19:42 YouTube заблокував канали підсанкційних осіб: хто в списку
19:21 Розікрали 7 млн грн: на Хмельниччині поліцейські оголосили підозру групі чиновників
18:59 Зеленський призначив посла у Швеції: деталі указу
18:49 "Щодня сюрприз": Решетнік показав нові фото зі зйомок "Холостяка" з Цимбалюком
18:42 Завершення війни РФ проти України: Ердоган оцінив шанси зусиль сторін
img Політика
18:15 Головне - не переборщити: як правильно підживлювати капусту
18:14 У Києві відбулося вшанування страчених під час теракту в Оленівці: фоторепортаж
img Київ
17:55 Пікантні рулетики з баклажанів - рецепт улюбленої закуски по-новому
17:48 США могли перемістити ядерну зброю до Британії для "сигналу Путіну" — Bloomberg
17:27 За 1,4 тис. доларів допомагав ухилянтам: ДБР затримало у Харкові посадовця ДСНС
17:05 Український стендапер встановив новий рекорд зі зборів: хто обійшов Ірину Федишин
17:04 Понад половину вибухівки для Росії постачає КНДР — дослідження
img Суспільство
До всіх новин
Млинці з гречаного борошна на воді - рецепт і поради приготування
Здивуйте свою родину

Як приготувати млинці з гречаного борошна: простий рецепт

Понеділок, 7 лютого 2022, 10:31
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Напередодні Масляної чимало господинь експериментують з різними рецептами млинців, щоб знайти найідеальніший. І якщо ви вже робили тонкі заварні млинці на кефірі, цього разу здивуйте рідних варіантом цієї страви з гречаного борошна. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: гречне борошно (250 г), молоко (350 мл), вода (350 мл), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), вершкове масло (70-80 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Гречане борошно просіюємо через сито в глибоку миску. Додаємо до нього сіль, крижану воду та холодне молоко. Потім вбиваємо два яйця та ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Так як гречане борошно не містить глютена, деякі господині для клейкості додають в тісто на млинці кілька ложок пшеничного борошна. Ви можете експериментувати і так, і так.

Приблизно 50 г вершкового масла розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вливаємо його в тісто для млинців та перемішуємо за допомогою вінчика. За консистенцією воно має бути досить рідким і без грудочок. Якщо тісто вийшло густим, доливаємо трохи води.

Накриваємо тісто на гречані млинці харчовою плівкою і відставляємо приблизно на 1,5-2 години в холодильник, а можна і всю ніч.

Розігріваємо сковороду, попередньо змастивши її шматочком вершкового масла. За допомогою ложки або половника наливаємо на розпечену сковороду трохи рідкого тіста і рівномірно розподіляємо по всій поверхні. Чим тонше вийде млинець – тим краще. Чекаємо кілька хвилин, поки краї підрум'яняться. Акуратно підчіпаємо його лопаткою та перевертаємо на інший бік. Тримаємо буквально 1-2 хвилини та знімаємо. Смажимо решту млинців, доки не закінчиться тісто.

Кожен млинець змащуємо вершковим маслом та подаємо до столу як з різними вареннями та джемами, так і з несолодкими начинками.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••