Лайм

Як приготувати млинцевий торт з начинкою з сиру та грибів - рецепт на Масляну від Тетяни Литвинової

Бюджетна закуска нагодує велику сім'ю

28 лютого в Україні розпочинається Масляна – останній тиждень перед Великим постом, який у 2022 році триватиме з 7 березня до 23 квітня. Традиційно на Масляну готують млинці з різними начинками, але суддя шоу "МастерШеф" та кулінарний експерт "Все буде добре" Тетяна Литвинова запропонувала поекспериментувати та приготувати млинцевий торт.

"Млинцевий торт із начинкою з сиру та грибів - це чудова страва для сімейного застілля на Масляну. Закуска бюджетна, але виглядає при цьому дорого-багато і нагодувати велику сім'ю можна на раз! - розповіла вона. - Напекти млинців можна заздалегідь, і зібрати цей торт теж. Потім швидко запекти і вуаля, стіл накритий!"

Фото: youtube.com/c/ТетянаЛитвинова

Інгредієнти для млинців: яйця - 6 шт., молоко 3,2% - 500 мл, вода (окріп) - 250 мл, борошно пшеничне - 250 г, цукор - 1 ст.л., олія рослинна - 40 г, масло вершкове - 30 г, сіль – 1 ч.л.

Інгредієнти для млинця: млинці - 15 шт., гриби печериці - 450 г, цибуля ріпчаста - 250 г, вершки 15% - 200 мл, сир сулугуні - 200 г, олія оливкова - 40 мл, сіль - 1 ч.л. перець чорний – 1 ч.л., лавровий лист – 2 шт.

Приготування млинців:

1. Яйця розбийте в миску, додайте 200 мл молока та перемішайте міксером. Щоб не було грудочок, у перший заміс додайте все борошно, трохи цукру та солі. Збийте міксером ще раз, влийте молоко і додайте ще трохи солі. Щоб тісто швидше зійшло, влийте 250 мл окропу. Збиваючи тісто, додайте оливкову олію.

2. Вершкове масло розтопіть, трохи змастіть млинцеву сковороду, а залишок влийте в тісто.

3. На розігріту сковороду вилийте ополоник тіста, обсмажте тонкий млинець з двох боків. Готові млинці викладаємо на тарілку стопкою.

Приготування млинцевого торта:

1. Печериці та цибулю нарізати кубиком. Приготувати на розпеченій сковороді з оливковою олією до стану, доки не випарується вся волога. Додати сіль, перець та лавровий листок у процесі приготування. Наприкінці додати вершки та загустити, випаровуючи вологу ще 5 хвилин.

2. Візьміть пласку тарілку і покладіть млинець, потім викладіть шар приготовленої грибної начинки. Знову покладіть млинець і зверху покладіть натертий на велику терку сир.

4. Повторіть знову, доки не закінчиться грибна начинка. Сирну слід залишити на верхній шар. Зверху накрийте млинцем та укутайте фольгою.

5. Поставте запікатись у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаньте, посипте сиром, що залишився, і знову запікайте ще 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil