Лайм

Як приготувати млинцевий торт з начинкою з сиру та грибів - рецепт на Масляну від Тетяни Литвинової

Бюджетна закуска нагодує велику сім'ю

28 лютого в Україні розпочинається Масляна – останній тиждень перед Великим постом, який у 2022 році триватиме з 7 березня до 23 квітня. Традиційно на Масляну готують млинці з різними начинками, але суддя шоу "МастерШеф" та кулінарний експерт "Все буде добре" Тетяна Литвинова запропонувала поекспериментувати та приготувати млинцевий торт.

"Млинцевий торт із начинкою з сиру та грибів - це чудова страва для сімейного застілля на Масляну. Закуска бюджетна, але виглядає при цьому дорого-багато і нагодувати велику сім'ю можна на раз! - розповіла вона. - Напекти млинців можна заздалегідь, і зібрати цей торт теж. Потім швидко запекти і вуаля, стіл накритий!"

Фото: youtube.com/c/ТетянаЛитвинова

Інгредієнти для млинців: яйця - 6 шт., молоко 3,2% - 500 мл, вода (окріп) - 250 мл, борошно пшеничне - 250 г, цукор - 1 ст.л., олія рослинна - 40 г, масло вершкове - 30 г, сіль – 1 ч.л.

Інгредієнти для млинця: млинці - 15 шт., гриби печериці - 450 г, цибуля ріпчаста - 250 г, вершки 15% - 200 мл, сир сулугуні - 200 г, олія оливкова - 40 мл, сіль - 1 ч.л. перець чорний – 1 ч.л., лавровий лист – 2 шт.

Приготування млинців:

1. Яйця розбийте в миску, додайте 200 мл молока та перемішайте міксером. Щоб не було грудочок, у перший заміс додайте все борошно, трохи цукру та солі. Збийте міксером ще раз, влийте молоко і додайте ще трохи солі. Щоб тісто швидше зійшло, влийте 250 мл окропу. Збиваючи тісто, додайте оливкову олію.

2. Вершкове масло розтопіть, трохи змастіть млинцеву сковороду, а залишок влийте в тісто.

3. На розігріту сковороду вилийте ополоник тіста, обсмажте тонкий млинець з двох боків. Готові млинці викладаємо на тарілку стопкою.

Приготування млинцевого торта:

1. Печериці та цибулю нарізати кубиком. Приготувати на розпеченій сковороді з оливковою олією до стану, доки не випарується вся волога. Додати сіль, перець та лавровий листок у процесі приготування. Наприкінці додати вершки та загустити, випаровуючи вологу ще 5 хвилин.

2. Візьміть пласку тарілку і покладіть млинець, потім викладіть шар приготовленої грибної начинки. Знову покладіть млинець і зверху покладіть натертий на велику терку сир.

4. Повторіть знову, доки не закінчиться грибна начинка. Сирну слід залишити на верхній шар. Зверху накрийте млинцем та укутайте фольгою.

5. Поставте запікатись у розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаньте, посипте сиром, що залишився, і знову запікайте ще 10 хвилин.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також