Вже наступного понеділка, 28 лютого, розпочинається Масляна – тобто останні дні перед Великим постом, коли ще можна вживати в їжу яйця та молочні продукти. Традиційно в цей час прийнято пекти млинці та доповнювати їх різними начинками. І якщо ви вже робили смачні млинці з гречаного борошна, цього разу поекспериментуйте з вівсяним. theLime ділиться з вами простим рецептом цієї страви.
Інгредієнти: молоко (380 мл), вівсяне борошно (120 г), яйця (2 шт.), рослинна олія (4 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
Усі інгредієнти заздалегідь дістаємо із холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль та цукор. Збиваємо вінчиком вручну або за допомогою міксера.
Вівсяне борошно просіюємо один або кілька разів через сито, щоб наситити його киснем. Потім додаємо його до збитих яєць і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, ніж та кількість, що вказана вище.
Потім вливаємо третину молока, перемішуємо, потім - все, що залишилося, і знову перемішуємо, додаємо рослинну олію. Залишаємо приблизно на 10-15 хвилин, щоб розбухла клейковина.
Слід зазначити, що у вівсяному борошні набагато менше клейковини, ніж у пшеничному, тому випікання таких млинців потребує певних навичок та інвентарю. Бажано, щоб була спеціальна сковорода з товстим дном та антипригарним покриттям. Звичайна тонка млинцева сковорода не підійде.
Сковороду добре розігріваємо з вершковим маслом або рослинною олією. Наливаємо один ополоник тіста і розподіляємо рівним шаром по поверхні. Коли краї трохи підрум'яняться, перевертаємо за допомогою силіконової лопатки та тримаємо на іншій стороні близько 2-3 хвилин. Перший млинець може порватися під час перевертання - щоб уникнути цього, можна перекласти його на тарілку обсмаженою стороною, а потім знову покласти на сковороду. Якщо наступні млинці продовжують рватись, акуратно просіюємо в тісто 1-2 ст. л. пшеничного борошна і перемішуємо до однорідності.
Готові млинці викладаємо гіркою на блюдо, за бажанням змащуємо вершковим маслом.
Подаємо до столу зі сметаною, джемом, згущеним молоком або із сирною начинкою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні млинці із жульєном усередині.
- Читайте також на theLime, як зробити млинці з сьомгою та зеленню на Масляну.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.