Лайм

Як приготувати ніжні млинці з жульєном усередині: простий рецепт

Спробуйте зробити незвичну страву на Масляну

Напередодні Масляної, яка розпочнеться 28 лютого, багато господинь експериментують з різними рецептами млинців та начинками до них. І якщо ви вже робили млинцевий торт, цього разу урізноманітніть своє меню млинцями з жульєном усередині. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: молоко (1 склянка), пшеничне борошно (80 г), яйце (1 шт.), куряче філе (250 г), печериці (200 г), твердий сир (60 г), цибуля (1 шт.), сметана (1 ст. л.), вершкове масло (2 ст. л.), сіль, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх (1 щіпка), рослинна олія (50 г), цукор (1 ч. л.), зелена цибуля (4 шт.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням млинців. У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо до нього сіль та цукор. Перемішуємо вінчиком, потім вливаємо 0,5 склянки молока і трохи рослинної олії. Просіюємо в тісто 70 г борошна і розмішуємо, щоб не було грудочок.

Добре розігріваємо млинцеву сковороду з маслом, виливаємо на неї перший ополоник. Розподіляємо тісто так, щоб воно покрило всю поверхню тонким шаром. Чекаємо, поки млинець підрум'яниться по краях, потім перевертаємо його на інший бік. Випікаємо ще близько 1-2 хвилин і знімаємо зі сковороду. Готові млинці не забуваємо змащувати вершковим маслом.

Куряче філе промиваємо у проточній воді, обрізаємо зайвий жир та хрящі. Ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою та відварюємо його приблизно 20-25 хвилин. Потім чекаємо, поки філе охолоне і нарізаємо шматочками.

Цибулю очищаємо, ріжемо досить дрібно.

Печериці споліскуємо або протираємо вологою ганчіркою, обрізаємо почорнілі місця. Відварюємо гриби повністю близько 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк. Остиглі гриби нарізаємо на пластини.

Викладаємо цибулю на розігріту сковороду із сумішшю вершкового масла та рослинної олії, обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо печериці, сіль, перець. Наприкінці додаємо куряче філе, доводимо до смаку і знімаємо з вогню.

Готуємо для жульєна соус бешамель: у невелику миску виливаємо 0,5 склянки молока, додаємо до нього сметану. Ставимо на плиту сковороду та розігріваємо на ній 1 ст. л. вершкового масла та 10 г борошна. Постійно перемішуючи, обсмажуємо борошно з олією. Далі поступово вливаємо молочну суміш, додаємо мускатний горіх та трохи солі. Як тільки соус загусне, знімаємо з вогню.

Твердий сир тремо на терці в окремий посуд. Зелену цибулю промиваємо, висушуємо на паперових рушниках, потім поділяємо на пір'я.

Формуємо млинці з жульєном: на середину кожного викладаємо по 1-2 ст. л. начинки та зверху поливаємо соусом бешамель, а також посипаємо натертим сиром. З'єднуємо кінці та зав'язуємо пір'ячком зеленої цибулі.

Подаємо до столу апетитні млинці та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю