Вже за тиждень починається Масляна або, як її ще називають, масляний тиждень. І якщо ви ще не визначилися, за яким рецептом пекти млинці та які ще страви поставити на стіл, радимо звернути увагу на закуску з рибною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.
Інгредієнти: молоко (1,5 склянки), борошно (1 склянка), рослинна олія (4 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), розпушувач (0,3 ч. л.), слабосолена сьомга (за смаком), вершковий сир (за смаком), кріп або інша зелень (за бажанням).
Приготування:
Молоко підігріваємо до 30-40°С. У нього додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Збиваємо суміш міксером або вінчиком вручну, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Потім просіюємо борошно з розпушувачем. Розмішуємо, щоб на поверхні не було грудочок. Якщо є час – залишаємо тісто на млинці за кімнатної температури приблизно на 20-30 хвилин.
Ретельно розігріваємо сковороду для млинців із вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо трохи тіста на розпечену сковороду і повертаємо, доки воно не розподілиться тонким шаром по всій сковороді. Як тільки краї млинця стануть коричневими, перевертаємо його на другий бік. Чекаємо приблизно 1-2 хвилини та знімаємо його. Перекладаємо на тарілку, змащуємо олією і продовжуємо випікати решту.
Кріп або будь-яку іншу зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо ножем.
Слабосолену сьомгу нарізаємо акуратними, тонкими скибочками.
Коли млинці охолонуть, приступаємо до оформлення закуски. На кожен млинець намазуємо тонким шаром вершковий сир, за бажанням посипаємо зеленню. Зверху кладемо кілька шматочків сьомги та загортаємо рулетом. Можна поставити на годину-півтори в холодильник.
Розрізаємо кожен млинець навпіл і викладаємо на блюдо для подачі.
- Раніше ми розповіли, як прочитати погоду на Масляну.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжні млинці з жульєном всередині.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.