Лайм

Як приготувати ніжні млинці з сьомгою та зеленню на Масляну: простий рецепт

Побалуйте близьких такою стравою

Вже за тиждень починається Масляна або, як її ще називають, масляний тиждень. І якщо ви ще не визначилися, за яким рецептом пекти млинці та які ще страви поставити на стіл, радимо звернути увагу на закуску з рибною начинкою. theLime ділиться з вами простим рецептом.

Інгредієнти: молоко (1,5 склянки), борошно (1 склянка), рослинна олія (4 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), розпушувач (0,3 ч. л.), слабосолена сьомга (за смаком), вершковий сир (за смаком), кріп або інша зелень (за бажанням).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Молоко підігріваємо до 30-40°С. У нього додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Збиваємо суміш міксером або вінчиком вручну, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Потім просіюємо борошно з розпушувачем. Розмішуємо, щоб на поверхні не було грудочок. Якщо є час – залишаємо тісто на млинці за кімнатної температури приблизно на 20-30 хвилин.

Ретельно розігріваємо сковороду для млинців із вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо трохи тіста на розпечену сковороду і повертаємо, доки воно не розподілиться тонким шаром по всій сковороді. Як тільки краї млинця стануть коричневими, перевертаємо його на другий бік. Чекаємо приблизно 1-2 хвилини та знімаємо його. Перекладаємо на тарілку, змащуємо олією і продовжуємо випікати решту.

Кріп або будь-яку іншу зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники. Потім дрібно рубаємо ножем.

Слабосолену сьомгу нарізаємо акуратними, тонкими скибочками.

Коли млинці охолонуть, приступаємо до оформлення закуски. На кожен млинець намазуємо тонким шаром вершковий сир, за бажанням посипаємо зеленню. Зверху кладемо кілька шматочків сьомги та загортаємо рулетом. Можна поставити на годину-півтори в холодильник.

Розрізаємо кожен млинець навпіл і викладаємо на блюдо для подачі.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба