Лайм

Як приготувати тонкий лаваш на сковороді замість хліба: простий рецепт

Такий лаваш можна взяти з собою у сховище

На території України продовжуються військові дії через агресію РФ. Багато людей ночують у бомбосховищах і мають лише короткий проміжок часу, щоб сходити до найближчого магазину, купити продукти, швидко приготувати собі їжу та спуститися назад. theLime ділиться з вами рецептом, як швидко приготувати лаваш, якщо у вільному доступі немає хліба.

Інгредієнти: борошно (400 г), вода (200 мл), сіль (0,25 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Борошно просіюємо через сито це необхідно для того, щоб у продукт не потрапило різне дрібне сміття. У мисці змішуємо її із сіллю та додаємо теплу воду. Перемішуємо спочатку ложкою, потім руками – у результаті має вийти щільне тісто.

Загортаємо тісто в харчову плівку або пакет та залишаємо приблизно на 30 хвилин.

Робочу поверхню трохи присипаємо борошном, формуємо з тіста довгу ковбаску і розрізаємо на рівні частини. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 16 лавашів.

Кожен шматочок тіста розкочуємо в коржик завтовшки 1 мм.

Добре розігріваємо сковороду без рослинної олії та випікаємо на ній перший лаваш – приблизно 1-2 хвилини з кожного боку. Проробляємо те саме з рештою тіста.

Подаємо лаваш до столу або загортаємо в пакет, щоб він не висихав.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні