Лайм

Як зробити сир із кислого молока: простий рецепт

Для його приготування не потрібно багато часу

Вже тиждень на території України продовжуються воєнні дії через агресію РФ. Люди зіткнулися з дефіцитом продуктів у магазинах, а деякі взагалі не можуть вийти на вулицю за ними, оскільки це небезпечно. У цих умовах єдиний вихід – готувати з того, що залишилося, наприклад, якщо є картопля – спекти картопляний хліб. theLime ділиться з вами простим рецептом, як приготувати сир із кислого молока.

Інгредієнт: кисле молоко 2,5% (1 л).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Для приготування домашнього сиру можна взяти молоко, яке скисло природним чином. Виливаємо його в каструлю – бажано емальовану, і ставимо на плиту.

Підігріваємо на слабкому вогні до температури 50°C. При цьому молоко почне ще більше згортатися, утворюючи сирні пластівці та сироватку. Важливо не перегріти молоко, щоб сир не вийшов гумовим. Потім вимикаємо вогонь і даємо молоку охолонути буквально 10-15 хвилин.

Беремо іншу каструлю, поверх якої ставимо друшляк, вистелений марлею в 3-4 шари або лляною серветкою. Переливаємо отриману масу та акуратно збираємо краї марлі. Підвішуємо сир на 10-15 хвилин, щоб сироватка стікала. З 1 л молока вийде приблизно 150-200 г сиру, а сироватку, що залишилася, можна використовувати для приготування різної випічки.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба