Вже тиждень на території України продовжуються воєнні дії через агресію РФ. Люди зіткнулися з дефіцитом продуктів у магазинах, а деякі взагалі не можуть вийти на вулицю за ними, оскільки це небезпечно. У цих умовах єдиний вихід – готувати з того, що залишилося, наприклад, якщо є картопля – спекти картопляний хліб. theLime ділиться з вами простим рецептом, як приготувати сир із кислого молока.
Інгредієнт: кисле молоко 2,5% (1 л).
Приготування:
Для приготування домашнього сиру можна взяти молоко, яке скисло природним чином. Виливаємо його в каструлю – бажано емальовану, і ставимо на плиту.
Підігріваємо на слабкому вогні до температури 50°C. При цьому молоко почне ще більше згортатися, утворюючи сирні пластівці та сироватку. Важливо не перегріти молоко, щоб сир не вийшов гумовим. Потім вимикаємо вогонь і даємо молоку охолонути буквально 10-15 хвилин.
Беремо іншу каструлю, поверх якої ставимо друшляк, вистелений марлею в 3-4 шари або лляною серветкою. Переливаємо отриману масу та акуратно збираємо краї марлі. Підвішуємо сир на 10-15 хвилин, щоб сироватка стікала. З 1 л молока вийде приблизно 150-200 г сиру, а сироватку, що залишилася, можна використовувати для приготування різної випічки.
- Раніше ми розповіли, як зробити хлібні коржики на розсолі.
- Читайте також на theLime про 10 продуктів, які довго зберігаються без холодильника.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.