Лайм

Печемо пісне лимонне печиво: простий рецепт без борошна

З таким рецептом упорається навіть школяр

Напередодні Великого посту багато господинь шукають рецепти пісних солодощів з простих інгредієнтів. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з пластівців, цього разу приготуйте лимонне печиво. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: манна крупа (250 г), цукор (60 г), лимон (0,5 шт.), вода (80 мл), рослинна олія (60 мл), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибокій мисці з'єднуємо манку, сіль та цукор, перемішуємо вінчиком.

Тремо на терці лимон та отриману цедру додаємо до сухих інгредієнтів. Сюди ж додаємо 0,5 ст. л. лимонного соку, а також теплу воду та олію. Перемішуємо ложкою, щоб змішати всі інгредієнти.

Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб манна крупа набухла.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.

Тісто ділимо на кульки - із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 10 штук. Викладаємо печиво на деко на відстані один від одного і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо близько 20-30 хвилин.

Дістаємо і чекаємо, поки лимонне печиво охолоне, а потім подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні