Напередодні Великого посту багато господинь шукають рецепти пісних солодощів з простих інгредієнтів. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з пластівців, цього разу приготуйте лимонне печиво. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: манна крупа (250 г), цукор (60 г), лимон (0,5 шт.), вода (80 мл), рослинна олія (60 мл), розпушувач (1 ч. л.), сіль (щіпка).
Приготування:
У глибокій мисці з'єднуємо манку, сіль та цукор, перемішуємо вінчиком.
Тремо на терці лимон та отриману цедру додаємо до сухих інгредієнтів. Сюди ж додаємо 0,5 ст. л. лимонного соку, а також теплу воду та олію. Перемішуємо ложкою, щоб змішати всі інгредієнти.
Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером.
Тісто ділимо на кульки - із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти приблизно 10 штук. Викладаємо печиво на деко на відстані один від одного і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо близько 20-30 хвилин.
Дістаємо і чекаємо, поки лимонне печиво охолоне, а потім подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати солодкі хрустики на кефірі.
- Читайте також на theLime, як зробити швидку закуску з того, що є під рукою.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.