Лайм

Як приготувати солодкі хрустики на кефірі: простий рецепт печива родом із дитинства

Побалуйте близьких випічкою власного приготування

Є страви, які залишаються в пам'яті надовго, а все тому, що їх готували та продовжують готувати наші мами, бабусі та кухарі у дитячому садку. До таких відносяться ліниві вареники, м'ясні тефтелі та печиво хрустики, рецептом якого ділиться theLime.

Хрустики, або ще їх називають хворостом, - хрумке печиво, смажене у великій кількості олії. Ці смаколики готують на молоці, сметані, кефірі або горілці, з додаванням меду, кориці та інших прянощів. Ми розповімо, як приготувати хворост на кефірі, щоб він вийшов пишним, м'яким та хрумким.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: яйце (1 шт.), кефір (300 мл), сіль (1 щіпка), олія рослинна для тіста (3 ст.л.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1,5 ч.л.) , цукор (3 ст.л.), борошно (3 склянки), цукрова пудра (5 ч.л.), олія для смаження (400 мл).

Приготування:

У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром. У кефір додайте соду і влийте в яєчну суміш. Влийте олію і добре перемішайте. Поступово додайте борошно та ванільний цукор і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Відкладіть його убік приблизно на півгодини. Потім розкотайте тісто і наріжте на смужки, посередині зробіть надріз і виверніть один раз.

Фото: Pixabay

У глибоку ємність вилийте олію і добре прогрійте. Обсмажуйте хрустики до золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Готовий хворост можна посипати цукровою пудрою або залишити так, як є.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні