Є страви, які залишаються в пам'яті надовго, а все тому, що їх готували та продовжують готувати наші мами, бабусі та кухарі у дитячому садку. До таких відносяться ліниві вареники, м'ясні тефтелі та печиво хрустики, рецептом якого ділиться theLime.
Хрустики, або ще їх називають хворостом, - хрумке печиво, смажене у великій кількості олії. Ці смаколики готують на молоці, сметані, кефірі або горілці, з додаванням меду, кориці та інших прянощів. Ми розповімо, як приготувати хворост на кефірі, щоб він вийшов пишним, м'яким та хрумким.
Інгредієнти: яйце (1 шт.), кефір (300 мл), сіль (1 щіпка), олія рослинна для тіста (3 ст.л.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1,5 ч.л.) , цукор (3 ст.л.), борошно (3 склянки), цукрова пудра (5 ч.л.), олія для смаження (400 мл).
Приготування:
У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром. У кефір додайте соду і влийте в яєчну суміш. Влийте олію і добре перемішайте. Поступово додайте борошно та ванільний цукор і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Відкладіть його убік приблизно на півгодини. Потім розкотайте тісто і наріжте на смужки, посередині зробіть надріз і виверніть один раз.
У глибоку ємність вилийте олію і добре прогрійте. Обсмажуйте хрустики до золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Готовий хворост можна посипати цукровою пудрою або залишити так, як є.
- Раніше ми розповідали, як спекти ароматний французький бісквіт до чаю. Спробуйте приготувати такий смаколик на десерт.
- Читайте також theLime простий рецепт сирників під сметанним соусом. Приготувати цю страву зможе навіть господиня-початківець.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.