Лайм

Як приготувати солодкі хрустики на кефірі: простий рецепт печива родом із дитинства

Побалуйте близьких випічкою власного приготування

Є страви, які залишаються в пам'яті надовго, а все тому, що їх готували та продовжують готувати наші мами, бабусі та кухарі у дитячому садку. До таких відносяться ліниві вареники, м'ясні тефтелі та печиво хрустики, рецептом якого ділиться theLime.

Хрустики, або ще їх називають хворостом, - хрумке печиво, смажене у великій кількості олії. Ці смаколики готують на молоці, сметані, кефірі або горілці, з додаванням меду, кориці та інших прянощів. Ми розповімо, як приготувати хворост на кефірі, щоб він вийшов пишним, м'яким та хрумким.

Фото: Pixabay

Інгредієнти: яйце (1 шт.), кефір (300 мл), сіль (1 щіпка), олія рослинна для тіста (3 ст.л.), ванільний цукор (1 пакетик), сода (1,5 ч.л.) , цукор (3 ст.л.), борошно (3 склянки), цукрова пудра (5 ч.л.), олія для смаження (400 мл).

Приготування:

У мисці змішайте яйце з сіллю та цукром. У кефір додайте соду і влийте в яєчну суміш. Влийте олію і добре перемішайте. Поступово додайте борошно та ванільний цукор і замісіть тісто. Воно має вийти м'яким і трохи липнути до рук. Відкладіть його убік приблизно на півгодини. Потім розкотайте тісто і наріжте на смужки, посередині зробіть надріз і виверніть один раз.

Фото: Pixabay

У глибоку ємність вилийте олію і добре прогрійте. Обсмажуйте хрустики до золотистого кольору. Перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії. Готовий хворост можна посипати цукровою пудрою або залишити так, як є.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем