Лайм

Як приготувати картопляний хліб із простих продуктів: швидкий рецепт

На випадок, якщо залишилося дуже мало борошна

В Україні сьомий день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення РФ, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Щоб вижити, багато хто пече хліб або його аналоги: вівсяні оладки, коржики, лаваші. theLime ділиться з вами простим рецептом картопляного хліба.

Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), вершкове масло (25 г), борошно (50 г), сіль (1 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Картоплю чистимо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Якщо залишилося багато відвару, зливаємо його частину, щоб у подальшому пюре вийшло не дуже рідким.

Робимо пюре з картоплі, потім додаємо сіль, борошно і трохи вершкового масла, якщо є. Замішуємо м'яке тісто.

Поділяємо отриману масу на дві рівні частини. Потім беремо першу і розкочуємо коржик завтовшки близько 5 мм і діаметром, трохи меншим, ніж сковорода.

Випікати картопляний хліб можна у духовці чи на сковороді.

Найбільш швидкий спосіб розігріваємо сковороду з рослинною олією або без. Викладаємо на неї хліб і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку по 5 хвилин до утворення рум'яної скоринки.

Знімаємо з плити, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину