В Україні сьомий день продовжуються військові дії через агресивне вторгнення РФ, тому люди зіткнулися з дефіцитом їжі та товарів першої необхідності. Щоб вижити, багато хто пече хліб або його аналоги: вівсяні оладки, коржики, лаваші. theLime ділиться з вами простим рецептом картопляного хліба.
Інгредієнти: картопля (3-4 шт.), вершкове масло (25 г), борошно (50 г), сіль (1 ч. л.).
Приготування:
Картоплю чистимо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Якщо залишилося багато відвару, зливаємо його частину, щоб у подальшому пюре вийшло не дуже рідким.
Робимо пюре з картоплі, потім додаємо сіль, борошно і трохи вершкового масла, якщо є. Замішуємо м'яке тісто.
Поділяємо отриману масу на дві рівні частини. Потім беремо першу і розкочуємо коржик завтовшки близько 5 мм і діаметром, трохи меншим, ніж сковорода.
Випікати картопляний хліб можна у духовці чи на сковороді.
Найбільш швидкий спосіб – розігріваємо сковороду з рослинною олією або без. Викладаємо на неї хліб і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку по 5 хвилин – до утворення рум'яної скоринки.
Знімаємо з плити, розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як виростити вдома дріжджі для хліба.
- Читайте також на theLime, як приготувати хліб без яєць і дріжджів на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.